Καύσωνας και σήμερα – Ο καιρός τις επόμενες μέρες

kairos
kairos

Συνεχίζονται τα σαραντάρια και σήμερα με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει στους 40 βαθμούς.

Αναλυτικά η πρόγνωση από τη Μετεωρολογική υπηρεσία:

Θερμή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις απογευματινές ώρες θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, που δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, κυρίως στο εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά θαλάσσιοι, ασθενείς, 3 μποφόρ για να καταστούν μέχρι το απόγευμα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 32 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 35 στα υπόλοιπα παράλια και στους 31 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις αυγινές κυρίως ώρες πιθανό να σχηματιστούν τοπικά αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, στα δυτικά , ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και, ασθενείς, 3 μποφόρ στα υπόλοιπα παράλια. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα δυτικά ενώ στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σταδιακά πτώση κατά το τριήμερο για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.