Καύσωνας και σήμερα – Κίτρινη προειδοποίηση μέχρι τις 5 το απόγευμα

Καύσωνας και σήμερα – Κίτρινη προειδοποίηση μέχρι τις 5 το απόγευμα

Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το τμήμα Μετερεωλογίας με τη μέγιστη θερμοκρασία να φθάνει σήμερα στους 41 βαθμούς.

Λόγω των ψηλών θερμοκρασιών είναι πιθανοί κάποιοι κίνδυνοι υγείας μεταξύ των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, όπως π.χ. ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά.

Εποχική χαµηλή πίεση και θερµή αέρια µάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 µποφόρ για να καταστούν σταδιακά θαλάσσιοι, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα δυτικά παράλια, καθώς και στα ψηλότερα ορεινά και γύρω στους 37 βαθµούς στα υπόλοιπα παράλια.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά δυνατό να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση, κυρίως στα νότια και τα ανατολικά παράλια. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 µποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά αργότερα, στα ανατολικά και τα νότια, θα καταστεί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 25 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και γύρω στους 18 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, την Κυριακή και τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τη νύκτα και νωρίς το πρωί δυνατό να σχηµατιστεί τοπική αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή το Σάββατο, ενώ από την Κυριακή θα σηµειώσει σταδιακά πτώση.