Καφές του δρόμου από εντυπωσιακές αλλοδαπές…

Tο ότι το μυαλό του Κύπριου γεννάει ιδέες είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο. Το ότι είναι και πονηρεμένο επίσης…

Τα δύο αυτά “προσόντα”εκμεταλλεύτηκαν κάποιοι Κύπριοι για να κάνουν χρυσές δουλειές, καθώς βρήκαν την πατέντα να πωλούν  φθηνό καφέ στον δρόμο, σερβιρισμένο από τα χέρια εντυπωσιακών αλλοδαπών γυναικών, οι οποίες λειτουργούν και σαν κράχτες για το νέο είδος επιχείρησης που φυτρώνει σαν μανιτάρια παντού σε όλη την ελεύθερη Κύπρο.

Οι νέες αυτές επιχειρήσεις στεγάζονται σε αυτοκίνητα ή κινούμενα μπαράκια, στα οποία οι πελάτες μπορούν να προμηθευτούν τον καφέ τους, κρύο ή ζεστό, μετά από μια σύντομη στάση στη διαδρομή τους από  όμορφες, νεαρές, χαμογελαστές και ευγενικές Ρουμάνες, Βουλγάρες, Τσέχες, Σλοβάκες, και Πολωνές.

Οι επιχειρήσεις του δρόμου είναι ανοιχτές από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, και ορισμένα αυτοκίνητα που σταθμεύουν έξω από νυχτερινά κέντρα  είναι ανοικτά μέχρι το πρωί, με τις αλλοδαπές να ξεροσταλιάζουν σε διάφορα σημεία των πόλεων, πουλώντας για δύο ευρώ στους περαστικούς οδηγούς και συνεπιβάτες τους, φραπέδες ή ζεστούς καφέδες ή και διάφορους χυμούς και αναψυκτικά, σε κάποιες περιπτώσεις.

Οι εντυπωσιακές, προκλητικά ντυμένες αλλοδαπές στέκονται μπροστά από τα μικρά αυτά μαγαζάκια και λειτουργούν σαν κράχτες για την προσέλκυση πελατών, αλλά και συγχρόνως φτιάχνουν και σερβίρουν τα ποτά .

Η εν λόγω επιχειρήσεις έχουν μεγάλη ζήτηση καθώς από την μία οι κράχτες είναι πολύ δελεαστικές και προσελκύουν πελάτες και από την άλλη λόγω της κρίσης τα προϊόντα που προσφέρονται είναι σε σχετικά λογικές τιμές.

Όμως είναι γεγονός ότι οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις δεν κόβουν αποδείξεις ούτε πληρώνουν τις νενομισμένες φορολογίες που υποχρεωτικά επιβάλλονται σε ανάλογες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την νομοθεσία οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις θα έπρεπε να έχουν άδεια λειτουργίας είτε από τους δήμους ή κοινότητες, είτε από κυβερνητικές υπηρεσίες.

Σοβαρό κίνδυνο εγκυμονεί εξάλλου το γεγονός ότι δεν υφίσταται κανενός ελέγχου από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις να οι πελάτες να παίζουν κορώνα γράμματα την υγεία τους.

Το κράτος θα έπρεπε άμεσα να βάλει σε κάποια τάξη αυτή την νέας μορφής επιχειρήσεων  και οι ατασθαλίες που δημιουργήθηκαν επί προηγούμενης κυβέρνησης να απαλειφθούν.

Πωπ