“Καυτό” το επόμενο δεκαήμερο για την Ελληνική Κυβέρνηση

Δύσκολο θα είναι το επόμενο δεκαήμερο για την ελληνική κυβέρνηση, μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου. Κυβέρνηση και Υπουργείο Οικονομικών δίνουν αγώνα δρόμου για κλειδώσει το πακέτο των μέτρων με την τρόικα και να περάσει απο τη Βουλή, με σκοπό να εκταμιευθεί το συντομότερο δυνατό η δόση των 31,5 δις ευρώ.

Εν τω μεταξύ, παναττική στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη 9 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ενόψει της επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ στη χώρα μας.

Ωστόσο, η κυβέρνηση θεωρεί πως η επικείμενη επίσκεψη της Α.Μέρκελ είναι πολύ σημαντική καθώς προσβλέπει σε γερμανική στήριξη.

Ο χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ , ο οποίος  ήταν ανέκαθεν αντίθετως στα πακέτα στήριξης προς την Αθήνα, εκτίμησε οτι «με το ταξίδι της η καγκελάριος αναγγέλλει σίγουρα ότι θα καταβληθεί η επόμενη δόση της δανειακής βοήθειας προς την Ελλάδα». Ενώ, η ίδια η καγκελάριος σε συγκέντρωση της νεολαίας των Χριστιανοδημοκρατών δήλώσε πως περιμένει μια ρεαλιστική έκθεση της τρόικας σχετικά με την εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού προγράμματος στην Ελλάδα.

Οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα συνεχίζονται

Οι συζητήσεις με την τρόικα θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα πως στο Eurogroup θα υπάρξει μια θετική παρουσίαση από την τρόικα, δηλαδή από τους προϊσταμένους, από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ενώ, όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις δήλωσε πως “Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό”.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες απο το ΥΠΟΙΚ οι διαπραγματεύσεις βαίνουν καλώς και στο δημοσιονομικό και στο διαρθρωτικό κομμάτι, με τις αποκλίσεις για το πακέτο των μέτρων να μειώνονται.