Καυγάς μεταξύ δασκάλας και μητέρας σε δημοτικό στην Λευκωσία

Ένα νέο περιστατικό έγινε στο Α’ Δημοτικό Αγίου Δομετίου, καθώς δασκάλα φαίνεται να αγνόησε το ιστορικό πρόβλημα μίας μαθήτριας με αποτέλεσμα η μητέρα του παιδιού να επισκεφθεί το σχολείο όπου και ξέσπασε άγριος καυγάς μεταξύ της δασκάλας και της μητέρας.

Συγκεκριμένα, μαθήτρια με πρόβλημα άσθματος, έπαθε κρίση βήχα εν ώρα μαθήματος, καθώς στην συγκεκριμένη αίθουσα διδασκαλίας το υλικό του πατώματος ερέθιζε τα συμπτώματα της ασθένειάς της. Η δασκάλα φαίνεται να αγνόησε το παιδί και ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για θεατρινισμούς. Όταν κατέφθασε η μητέρα της μαθήτρια στο σχολείο εισέβαλε στη συνεδρία προσωπικού που βρισκόταν σε εξέλιξη και επιτέθηκε λεκτικά στη δασκάλα, η οποία φαίνεται να έδωσε συνέχεια στη διένεξη, με την κατάσταση να ξεφεύγει από τον έλεγχο.

Παράλληλα μαρτυρίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη δασκάλα είχε απειλήσει μαθητή ότι θα τον έδιωχνε από το σχολείο γιατί έμπαινε ιδρωμένος στην τάξη. Στο συγκεκριμένο σχολείο την προηγούμενη εβδομάδα είχε γίνει ακόμη ένα περιστατικό, όπου δύο μαθητές αποκλείστηκαν από σχολική εκδρομή λόγω κινητικών προβλημάτων.

Την περασμένη Τετάρτη, επιθεωρητής του Υπουργείου Παιδείας επισκεφτηκε το σχολείο και η διευθύντρια έπεσε λιπόθυμη και οδηγήθηκε στις Πρώτες Βοήθειες.