Κατόπιν έντονων διαξιφισμών η Βουλή ψήφισε την τροποποίηση για εξυγίανση

Έντονοι διαπληκτισμοί και διακοπή συνθέτουν το όλο σκηνικό που επικράτησε σήμερα στη Βουλή.

Με το που άρχισε η σημερινή ολομέλεια ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού ζήτησε όπως αναβληθεί η σημερινή συνεδρία προκειμένου να υπάρξει ευρύτερη συναίνεση στην αλλαγή της υφιστάμενης νομοθεσίας περί Αρχής Εξυγίανσης.

Ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ ζήτησε δεκαπεντάλεπτη διακοπή της συζήτησης για να συνέλθει εκτάκτως η άτυπη σύσκεψη των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων για να υπάρξει προσπάθεια ώστε να βρεθεί συναινετική λύση.

Παρόλα αυτά η βουλή ψήφισε την πρόταση νόμου για τροποποίηση του νόμου για εξυγίανση τραπεζικών ιδρυμάτων ώστε να συμπεριληφθεί σε αυτήν ο Υπουργός Οικονομικών και η πρόεδρος της επιτροπής κεφαλαιαγοράς.

Υπέρ ψήφισαν 35 βουλευτές, κατά κανένας και οι 17 βουλευτές του ΑΚΕΛ και ο βουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης ψήφισαν αποχή.

Υπέρ της πρότασης νόμου με την οποία τροποποιείται ο νόμος περί εξυγίανσης πιστωτικών και άλλων ιδρυμάτων ψήφισαν 35 βουλευτές του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ, των Οικολόγων και οι βουλευτές Ζαχαρίας Κουλίας και Νίκος Κουτσού ενώ αποχή τήρησαν οι 16 βουλευτές του ΑΚΕΛ και ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης.