Κατσουρίδης: Ανειλικρινής ο ΔΗΣΥ για τις αποκρατικοποιήσεις των ημικρατικών

Για ανειλικρίνεια κατηγόρησε τον ΔΗΣΥ ο επικεφαλής του εκλογικού επιτελείου του Σταύρου Μαλά, Νίκος Κατσουρίδης, σχετικά με το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων ημικρατικών οργανισμών.

Ο κ. Κατσουρίδης παραθέτει δύο δημοσιεύματα στις εφημερίδες «Σημερινή» και «Πολίτης» ημερομηνίας 23/6/2004 και 14/10/2012 αντίστοιχα, σύμφωνα με τα οποία ο Νίκος Αναστασιάδης είναι υπέρ των αποκρατικοποιήσεων.

Πρόκειται για τοποθετήσεις που «συνιστούν την ίδια ώρα μπούμερανγκ για όσους τα εκστομίζουν, διότι δεν καταφέρνουν να κρυφτούν από τον λαό. Ο λαός είναι βέβαιος ότι ο ΔΗΣΥ και ο κ. Αναστασιάδης αν εκλεγεί θα προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις. Γιατί άραγε; Διότι με το αλάθητο ένστικτο του αυτό εμπέδωσε όσα χρόνια πολιτεύεται η ηγεσία του ΔΗΣΥ», αναφέρει ο κ. Κατσουρίδης.

Τις τελευταίες μέρες, προσθέτει ο κ. Κατσουρίδης,  έχουν επιδοθεί σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων, αλλά και αυτοδιάψευσης της διαχρονικής πολιτικής τους και της πολιτικής του ΕΛΚ που ακολουθούν κατά πόδας, γιαυτό προσθέτει, είναι ανάγκη ορισμένα πράγματα να είναι ξεκάθαρα πριν την Κυριακή… «Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε τα «mea culpa» του κ. Αναστασιάδη. Δεν γνωρίζαμε, όμως, την ικανότητα του να διαψεύδει με τόση ευκολία ακόμα και τον ίδιο τον εαυτό του. Χθες το βράδυ μας είπε ποτέ δεν μίλησαν για ιδιωτικοποιήσεις. Η πολιτική τους είναι, λέει, οι μετοχοποιήσεις αν και αυτή τη στιγμή δεν είναι στις προτεραιότητες τους».

Στις 100+1 προτάσεις τους για την οικονομία, συνεχίζει,  ξεκάθαρα αναφέρουν την πρόθεση τους για αποκρατικοποίηση οργανισμών και εταιρειών που ενασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα. Καλά, οι οργανισμοί ΑΤΗΚ, ΑΗΚ, Αρχή Λιμένων δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα; Άρα με βάση την πιο πάνω λογική είναι προς πώληση;
«Στη προσπάθεια τους δε να κρυφτούν πίσω από θέσεις και διατυπώσεις, επιλέγουν να προτάσσουν πρόνοιες του μνημονίου λέγοντας ψευδώς ότι η Κυβέρνηση συμφώνησε σε ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών».