Κατοχύρωση του χαλουμιού, επιδιώκει το υπουργείο Γεωργίας

Προσπάθεια για  την κατοχύρωση του χαλουμιού ως Προϊόντος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, ξεκινούν ο Υπουργός Γεωργίας, καθώς και η Γενική Διευθύντρια και η Διευθύντρια του Τμήματος Γεωργίας, οι οποίοι συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Παγκύπριας Οργάνωσης Αγελαδοτρόφων.

«Θέλω να εκφράσω την αισιοδοξία μου ότι αυτή η νέα προσπάθεια θα τελεσφορήσει και σύντομα θα έχουμε κάποια θετικά αποτελέσματα. Αντιλαμβάνεστε ότι το θέμα του χαλουμιού αποτελεί εθνικό θέμα, αλλά είναι ταυτόχρονα και ένα πολύ δύσκολο ζήτημα, αφού μέχρι σήμερα δεν έχουμε καταφέρει να το κατοχυρώσουμε», δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης

Ο κ. Κουγιάλης ανέφερε ότι υπάρχουν 11 ενστάσεις οι οποίες είναι υπό διερεύνηση. Κάποιες ενστάσεις αφορούν Τουρκοκύπριους παραγωγούς, είπε, και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να μεταφραστούν και στη συνέχεια θα μελετηθούν.

Ως προς τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των αγελαδοτρόφων, ο Υπουργός Γεωργίας  είπε όταν άκουσε προσεκτικά τις απόψεις τους και ότι αντιλαμβάνονται και αυτοί την αναγκαιότητα το θέμα του χαλουμιού να κλείσει θετικά για την Κύπρο.