Κατηγορούμενος για το δώρο – iPhone στη Ναταλία Δραγούμη ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ

Ένα … iPhone οδηγεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου τον αντιπρύτανη του «αμαρτωλού» Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,  Γιάννη Παντή. Το είχε δωρίσει στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη – δώρο συμβολικό – όταν συζητούσαν να διδάξει υποκριτική στο Τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ. Κάτι που δεν έγινε ποτέ…

Το δώρο δόθηκε το 2012, με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. Εκτός από τον Γιάννη Παντή , η εισαγγελία Θεσσαλονίκης άσκησε ποινική δίωξη κατά του τότε διευθυντή της εταιρείας «Λογότυπος» του ΑΠΘ Γιώργου Δημητριάδη, για άμεση συνέργεια. Είναι η εταιρεία του Πανεπιστημίου που πουλάει ηλεκτρονικές συσκευές και αναλώσιμα υλικά και το τιμολόγιο της «Λογότυπος» είχε πληρωθεί από ειδικό λογαριασμό του Πανεπιστημίου.

Ο ίδιος ο αντιπρύτανης αρνείται ότι έδωσε το iPhone, αξίας 699 ευρώ στη γνωστή ηθοποιό και, εμμέσως, «φωτογραφίζει» τον Γιώργο Δημητριάδη ότι τον ενέπλεξε στην υπόθεση.

Ο τελευταίος πάντως βρίσκεται αντιμέτωπος και με άλλες κατηγορίες. Της εκβίασης κατ΄ εξακολούθηση, καθώς, φέρεται να ζητούσε μίζα από προμηθευτές για συνεργασία τους με το πανεπιστήμιο, αλλά και για υπεξαίρεση 1.500 ευρώ, από χρήματα προιόντων της «Λογότυπος».

Σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμη τρεις εισαγγελικές έρευνες στο ΑΠΘ, που αφορούν κακουργηματικές πράξεις. Σχετικά με το ταξίδι των πρυτανικών Αρχών στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να παραστούν σε γάμο, με έξοδα που φέρεται να χρεώθηκαν στο ΑΠΘ, ενώ χωριστές έρευνες γίνονται για την εκμίσθωση των κυλικείων του ιδρύματος, τις εργολαβικές αναθέσεις και τα επιμίσθια των καθηγητών.