Κατεπειγόντως συζήτηση για τα προβλήματα στην απονομή δικαιοσύνης ζητούν τα κόμματα του ενδιάμεσου

Κατεπειγόντως συζήτηση για τα προβλήματα στην απονομή δικαιοσύνης ζητούν με ανακοίνωσή τους τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου:

“Το Δημοκρατικό Κόμμα μαζί με το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, το Κίνημα ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και τον ανεξάρτητο βουλευτή, Παύλος Μυλωνάς, απέστειλαν επιστολή στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, με την οποία ζητείται κατεπειγόντως συζήτηση στην Επιτροπή, με θέμα τα προβλήματα της λειτουργίας της απονομής δικαιοσύνης, με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά σε χώρο των δικαστηρίων στη Λευκωσία.

Η συζήτηση του θέματος αποσκοπεί στην άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου και στη λήψη μέτρων προς διόρθωση της απαράδεκτης κατάστασης στα δικαστήρια Λευκωσίας.

Στην επιστολή ζητείται η παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, ως πολιτικού προϊσταμένου των μηχανισμών απονομής δικαιοσύνης, κατά τη συζήτηση του θέματος.

Το Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζει έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο να έχουν καταστραφεί φάκελοι ποινικών και άλλων υποθέσεων και ζητεί όπως καταβληθεί κοινή προσπάθεια προς άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μηχανισμοί απονομής δικαιοσύνης.”