Κατεδαφίζεται το παλιό νοσοκομείο Χανίων

Προκηρύχθηκε ο ανοιχτός διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου «Κατεδάφιση Παλαιού Γενικού Νοσοκομείου (Αγιος Γεώργιος)», προϋπολογισμού 1.600.000 ευρώ, όπερ σημαίνει ότι σε λίγο καιρό το παλιό νοσοκομείο Χανίων στην περιοχή της Χαλέπας θα είναι παρελθόν. Στον ίδιο χώρο, ωστόσο θα ανεγερθεί Κέντρο Υγείας αστικού τύπου.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Απριλίου στις 10:00 το πρωί. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, ενώ το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την οικονομική επιτροπή του δήμου.

Παράλληλα -και με δεδομένη την μεγάλη αύξηση του ποσοστού των πολιτών που επισκέπτονται το νέο νοσοκομείο για την παροχή υπηρεσιών υγείας- η δημιουργία του Κέντρου Υγείας αστικού τύπου κρίθηκε ως επιτακτική ανάγκη ώστε να αποσυμφορηθεί η κίνηση στο υπάρχον σήμερα νοσοκομείο και να βελτιωθεί το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, κυρίως στον τομέα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Η κατεδάφιση του παλιού νοσοκομείου χρονικά προσδιορίζεται τους πρώτους μήνες του καλοκαιριού και αμέσως μετά θα αρχίσουν οι διαδικασίες για την ανέγερση του Κέντρου Υγείας.

Το νέο κτίριο θα αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα και σε αυτά θα υπάρχουν ιατρεία, εργαστήρια, γραφεία χώροι για το προσωπικό και όλοι οι απαραίτητοι βοηθητικοί χώροι.

Σύμφωνα με τη μελέτη κατασκευής, ο περιβάλλων χώρος δεντροφυτεύεται για τη δημιουργία ευνοϊκού μικροκλίματος και κατασκευάζεται πεζοδρόμιο κίνησης και υπαίθριοι καθιστικοί χώροι. Στον άξονα κίνησης πεζών κατασκευάζεται και ειδικός άξονας κίνησης τυφλών.

Η περιοχή διέλευσης και στάθμευσης αυτοκινήτων ασφαλτοστρώνεται και δημιουργούνται θέσεις στάθμευσης για το προσωπικό, τα ασθενοφόρα, καθώς και χώρος στάθμευσης επισκεπτών.