Καταχωρούνται οι πρώτες αγωγές κατά της Κ.Δ. και κατά του 35χρονου serial killer

Καταχωρούνται οι πρώτες αγωγές κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και κατά του 35χρονου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου, Νίκου Μεταξά , για τις υποθέσεις εξαφάνισης και δολοφονίας της 36χρονης Livia Fiorentina Bunea και της 8χρονης κόρη της, Elena Natalya Bunea από τη Ρουμανία.

Ο σύζυγος της Λίβιας και πατέρας της 8χρονης, έχει αναθέσει την υπόθεση στον δικηγόρο Γιάννη Ιωάννου, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει σχετικό αίτημα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ, ο δικηγόρος της οικογένειας Γιάννος Ιωάννου, εξήγησε το σκεπτικό για τις αγωγές διευκρινίζοντας ότι η ποινική διαδικασία δεν συγκρούεται με την αστική διαδικασία και ότι  η αγωγή γίνεται για δυο λόγους: για να υπάρξει η νενομισμένη αποζημίωση αλλά και η ηθική ικανοποίηση για το τραγικό συμβάν,

Οι αγωγές, όπως ανέφερε, είναι κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, δηλαδή της Αστυνομίας Κύπρου, για το ενδεχόμενο εκτέλεσης πλημμελών καθηκόντων, αλλά και κατά του 35χρονου ίλαρχου.

«Προφανώς δεν έχουμε λόγο να βιαστούμε, έχουμε όμως λόγο να προτρέξουμε της διανοίας κάποιων άλλων. Για εμάς έχει σημασία να αποδοθούν οι ευθύνες, μέσα από αυτές τις αστικές διαδικασίες», εξήγησε.

Όπως τόνισε, ο πελάτης του, εξέφρασε και ανησυχία για καταστροφή τεκμηρίων. «Έχουμε σαφέστατα εξαιρετικούς αστυνομικούς, αλλά δυστυχώς έχουμε και σάπια μήλα. Για αυτά ανησυχεί ο πελάτης μου».

Την ίδια ώρα ο κ. Ιωάννου επεσήμανε ότι τα στοιχεία που υπάρχουν στοιχεία καταδεικνύουν την ανικανότητα της Αστυνομίας να επιτελέσει το έργο της, λέγοντας την ίδια ώρα ότι η παύση του Αρχηγού είναι όπλο στα χέρια της οικογένειας για την προσφυγή στα δικαστήρια.