Κατατίθεται σήμερα νέο νομοσχέδιο για αποκρατικοποιήσεις με τις συμφωνημένες τροποποιήσεις

O Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, ύστερα από τη έκτακτη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο απασχόλησε και το θέμα της απόρριψης χθες βράδυ από τη Βουλή του κυβερνητικού νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις, δήλωσε ότι “η Κυβέρνηση καταθέτει σήμερα στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις, στο οποίο ενσωματώνονται όσες των τροποποιήσεων είχαν συζητηθεί με τα κοινοβουλευτικά κόμματα και είχε δώσει την συγκατάθεση του ο Υπουργός Οικονομικών”.

Ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι «είναι γνωστό ότι είχαν γίνει διαβουλεύσεις μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών και των κοινοβουλευτικών κομμάτων για κάποιες τροποποιήσεις, οι οποίες είχαν γίνει αποδεκτές από την Κυβέρνηση».

“Στο νέο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σήμερα εκ μέρους της Κυβέρνησης, ενσωματώνονται όσες των τροποποιήσεων είχαν συζητηθεί στη διαβούλευση αυτή και είχε δώσει την συγκατάθεση του ο Υπουργός Οικονομικών έτσι ώστε να έχουμε και ελπίζουμε υπερψήφιση του νομοσχεδίου», σημείωσε.

Σημείωσε ότι «είναι πολύ κρίσιμα τα θέματα, δραματικές οι εξελίξεις και ελπίζουμε να έχουμε την συγκατάθεση της Βουλής έτσι ώστε να μην έχουμε παρατράγουδα τα οποία επηρεάζουν την αξιοπιστία και το κύρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, μια στιγμή», όπως είπε, «που ανακτά την αξιοπιστία της και σταθεροποιείται η κατάσταση».

Ερωτηθείς αν οι τροπολογίες του ΔΗΚΟ συμπεριλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, ο κ. Στυλιανίδης επανέλαβε ότι συμπεριλαμβάνονται «οι τροπολογίες για τις οποίες είχε δώσει την συγκατάθεση του ο Υπουργός Οικονομικών στη διάρκεια των διαβουλεύσεων με τα κοινοβουλευτικά κόμματα».

«Στο νέο νομοσχέδιο που ενσωματώνει τις τροπολογίες είναι σαφές ότι διατηρείται ο ρόλος της Βουλής καθ` όλη τη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων και την ίδια στιγμή – όπως έχει πει επανειλημμένα και ο Υπουργός Οικονομικών – τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι διασφαλισμένα όπως ισχύουν σήμερα σε κάθε ημικρατικό οργανισμό ο οποίος βρίσκεται σε διαδικασία αποκρατικοποίησης», επισήμανε ο κ. Στυλιανίδης.

Σε ερώτηση γιατί δεν συμπεριλήφθηκαν από χθες βράδυ οι συμφωνημένες τροπολογίες, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι “είχε γίνει διαβούλευση και θα είχαμε τις τροποποιήσεις και θα περνούσαν”, προσθέτοντας ότι “αυτή ήταν η συνεννόηση που είχε γίνει”.

“Νομίζω, ξέρουμε όλοι τι έγινε χθες βράδυ, οποιοδήποτε άλλο σχόλιο είναι εκ του περισσού”, κατέληξε ο κ. Στυλιανίδης.