Κατατέθηκε η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης

Στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, έφτασε η πρόταση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Με την καθιερωμένη τελετή του αγιασμού, ξεκίνησε τις εργασίες της η Γ΄ Σύνοδος της ΙΕ Περιόδου της Βουλής. Πρόκειται για μια από τις κρισιμότερες Συνόδους αυτής της βουλευτικής Περιόδου, με δεδομένο το γεγονός ότι μέσα στην παρούσα σύνοδο, το 2015, εκκινεί τυπικά η διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το στίγμα της φάσης στην οποία εισέρχεται η παρούσα βουλευτική περίοδος, δίνει η πρόταση του πρωθυπουργού για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, πρόταση που έφτασε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη πριν ακόμη ξεκινήσει η τελετή του αγιασμού. Με βάση όσα ορίζει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός, η συζήτηση της πρότασης εμπιστοσύνης ξεκινά την Τετάρτη, προκειμένου να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Η πρόταση υπογράφεται από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητέ Πρόεδρε, Καταθέτω πρόταση εμπιστοσύνης της Κυβέρνησης σύμφωνα με τα άρθρα 84 παρ. 1 του Συντάγματος και 141 παρ. 4 του Κανονισμού της Βουλής. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς».

Ο κ. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε την πρόταση εμπιστοσύνης αμέσως μετά την τελετή του αγιασμού και ενημέρωσε το Σώμα ότι αύριο συνέρχεται η Ολομέλεια για την εκλογή Γραμματέων και Κοσμητόρων και στη συνέχεια έλυσε τη συνεδρίαση.