Καταστηματάρχες “έκλεισαν” τη Λεωφόρο Τάφοι των Βασιλέων στην Πάφο

Τη δυσαρέσκειά τους για την κατασκευή του δρόμου τετραπλής κατεύθυνσης σε κατοικημένη περιοχή, την τοποθέτηση διαχωριστικής νησίδας και τη δημιουργία κυκλικού κόμβου εξέφρασαν έντονα οι καταστηματάρχες της περιοχής Τάφοι των Βασιλέων στην Πάφο.

Γύρω στις 11 το πρωί δημιουργήθηκε κυκλοφορικό κομφούζιο, ωστόσο για λίγα μόνο λεπτά, στα φανάρια της λεωφόρου Τάφοι των Βασιλέων, όταν αγανακτισμένοι καταστηματάρχες της περιοχής, κρατώντας στα χέρια τους πλακάτ, στάθηκαν στη μέση του δρόμου εμποδίζοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι επιχειρηματίες της περιοχής, κατηγόρησαν τις δημοτικές αρχές για εμπαιγμό των καταστηματαρχών, αφού δεν έλαβαν, όπως αναφέρουν υπόψη τους, κανένα από τα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής και ισχυρίζονται ότι με την ολοκλήρωση του έργου θα καταστραφούν, αφού η πρόσβαση στα καταστήματα θα είναι δύσκολη, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων θα επιβαρύνει το περιβάλλον.

Εστιάτορας της περιοχής, ο Αντώνης Χατζηκωστής ανέφερε πως «Αυτό που γίνεται είναι ανεπίτρεπτο. Γίνεται , κάτι χωρίς να μας ρωτήσουν, το οποίο σχεδιάστηκε πριν από 25 χρόνια όταν στην περιοχή δεν υπήρχε τίποτα».

Ο Φύτος Θρασυβούλου πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ ανέφερε στο πλαίσιο της εκδήλωσης διαμαρτυρίας πως ο Σύνδεσμος Κέντρων Αναψυχής συμπαραστέκεται στους επιχειρηματίες της περιοχής. Όπως φαίνεται είπε, «δεν έχει γίνει καμία αλλαγή από τα αρχικά σχέδια που έχουν παρουσιαστεί εδώ και τόσα χρόνια». Πρόσθεσε επίσης πως σε καμία περίπτωση ο Σύνδεσμος Κέντρων Αναψυχής δεν τάσσεται εναντίον της δημιουργίας αυτού του έργου, γιατί η πόλη έχει ανάγκη από έργα, αλλά όχι εις βάρος των καταστηματαρχών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, δεν παρουσιάζεται διατεθειμένος, να αλλάξει τίποτα από τον αρχικό σχεδιασμό της Λεωφόρου, αφού όπως ισχυρίστηκε το έργο είναι προς το συμφέρον της πόλης, το οποίο  ίδιος, όπως ισχυρίστηκε τοποθετεί  πάνω απ’ όλα.

Χαρακτηριστικά ο Σάββας Βέργας ανέφερε: «Κατανοώ ότι επηρεάζονται τα συμφέροντα των καταστηματαρχών αλλά όταν θα ολοκληρωθεί το έργο και θα αντιληφθούν τις θετικές συνέπειες του, θα αλλάξουν γνώμη».

Ο Σάββας Βέργας, υποστήριξε ότι πρόκειται, για ένα πρωτοποριακό έργο που θα πάρει την πόλη πάρα πολύ μπροστά, οδηγώντας την στον εκσυγχρονισμό και στην βελτίωση μιας περιοχής που ήδη αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και είναι ο δρόμος με τα περισσότερα θανατηφόρα δυστυχήματα.

Ο δήμαρχος Πάφου πρόσθεσε επίσης,  πως ομόφωνα το Δημοτικό συμβούλιο και όλοι οι εκλελεγμένοι της επαρχίας Πάφου έχουν υποστηρίξει την άμεση προώθηση του συγκεκριμένου έργου το οποίο θα εκτελεστεί με όλες εκείνες τις πρόνοιες με τις οποίες θα υπάρχουν οι διευκολύνσεις προς τους επαγγελματίες.

Οι επηρεαζόμενοι δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν με δυναμικές κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες, συγκεκριμένα θα βρίσκονται στο ίδιο σημείο, εκφράζοντας με τον ίδιο τρόπο τη διαμαρτυρία τους, μέχρι οι δημοτικές αρχές να κάνουν δεύτερες σκέψεις. Η σημερινή διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε με πορεία κατά μήκος του δρόμου Τάφοι των Βασιλέων.