Καταρρέει η Snapchat – Μεγάλη βουτιά της μετοχής

Η μετοχή της Snap κατέγραψε τη μεγαλύτερη βουτιά εδώ και δύο μήνες, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε την πρώτη πτώση ενεργών χρηστών σε καθημερινή βάση. Ωστόσο τα κέρδη του β’ τριμήνου φανερώνουν πρόοδο της εταιρείας στο θέμα των διαφημίσεων μέσω κινητών τηλεφώνων, μια αγορά που κυριαρχείται από Facebook και Google.

Η φθίνουσα πορεία του αριθμού των χρηστών της δημοφιλούς εφαρμογής Snapchat, κάτι που αποδίδεται στον αποτυχημένο ανασχεδιασμό του app, ανησυχεί τους αναλυτές οι οποίοι ανέμεναν ισχυρή ανάπτυξη, καθώς η εφαρμογή είναι πολύ μικρότερη από Facebook και Instagram και έχει περισσότερο περιθώριο να αναπτυχθεί.

Παρ’ όλα αυτά πάντωςμ οι πωλήσεις τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες και κέρδισαν την εμπιστοσύνη ενός επενδυτή-κλειδί από τη Σαουδική Αραβία, του δισεκατομμυριούχου πρίγκιπα Alwaleed Bin Talal, ο οποίος αγόρασε μετοχές αξίας 250 εκατ. δολαρίων.

Στον απόηχο των αποτελεσμάτων, εχθές, πραγματοποίησε «ράλι» άνω του 8%.

Ωστόσο το ράλι σήμερα ξεφούσκωσε, με τη μετοχή να υποχωρεί κατά 5,50% στα 12,40 δολάρια, κάτω από την τιμή της Αρχικής Δημόσιας Προσφοράς (IPO), με την κεφαλαιοποίηση να ανέρχεται σε 16,5 δισεκ. δολάρια.

Η εταιρεία πίσω από το δημοφιλές Snapchat κατέγραψε ζημίες ύψους 353,3 εκατ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο του 2018. Οι ζημίες το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του περασμένου έτους, έφθαναν τα 443,1 εκατ. δολάρια.

Τα έσοδα για το τρίμηνο που έληξε στις 3 Ιουνίου, ανήλθαν σε 262,3 εκατ. δολάρια, από 181,7 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα. Η αμερικανική εταιρεία αναμένει έσοδα μεταξύ 265 εκατ. και 290 εκατ. δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο, επισημαίνεται.

Υπενθυμίζεται πως η Snap παρουσίασε ζημίες ύψους 385,8 εκατ. δολαρίων για τους τρεις πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, έναντι απωλειών ύψους 2,21 δισεκ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017.

Τα έσοδα αυξήθηκαν σε 230,7 εκατ. δολάρια για την ίδια χρονική περίοδο, έναντι αντίστοιχης επίδοσης ύψους 149,6 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα.

Η εταιρεία έκανε λόγο για 191 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες. Σε ό,τι αφορά στο σύνολο του περασμένου έτους, οι ζημίες ξεπερνούν τα 3,4 δισεκ. δολάρια.