Καταναλώστε μαζί αυτές τις τροφές

Ορισμένοι συνδυασμοί τροφών αποτελούν βόμβες βιταμινών και θρεπτικών στοιχείων και σε γεμίζουν ενέργεια.

Η θετική αντιστοίχιση κάποιων τροφών προσφέρει διπλάσια θετική επίδραση που είναι γνωστή ως «συνέργεια των τροφίμων».

Δοκίμασε λοιπόν την επόμενη φορά να μπλέξεις δυο ειδών τροφές:

1. Ντομάτες και ελαιόλαδο. Το λυκοπένιο, τα λιπο-διαλυτά αντιοξειδωτικά και τα καροτενοειδή που βρίσκονται στη ντομάτα με το απόλυτα υγιές για την καρδιά ελαιόλαδο, βοηθούν ακόμα περισσότερο στον έλεγχο της χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης, ενώ προστατεύουν από τον καρκίνο.

2. Σπανάκι και λεμόνι. Το σπανάκι, το οποίο περιέχει σημαντική ποσότητα σιδήρου, είναι ακόμα καλύτερο όταν το πασπαλίζουμε με χυμό λεμονιού, γιατί το λεμόνι βοηθά το σώμα να απορροφήσει πιο αποτελεσματικά τον σίδηρο.

3. Ψάρια και κάρυ. Οταν συνδυάσετε το υγιεινό σας ψάρι με κάρυ (ή γενικά με οποιοδήποτε μείγμα μπαχαρικών), τα υγιή για την καρδιά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, DHA και ΕΡΑ συνδυάζονται με τις αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές ιδιότητες των μπαχαρικών και μειώνουν τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και καρκίνο.

4. Μικτά μούρα. Καταναλώστε φρέσκα βατόμουρα, μούρα, φράουλες, σμέουρα, βακκίνια και μύρτιλλα μαζί και θα εκτοξεύσετε τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, δίνοντας μια τεράστια ώθηση στον οργανισμό και την υγεία σας.

 

5. Λαχανάκια Βρυξελλών με ελαιόλαδο. Τα λαχανάκια Βρυξελλών μπορεί να έχουν ένα πολύ αστείο όνομα, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ θρεπτικά και γεμάτα μέταλλα και βιταμίνες. Συγκεκριμένα έχουν πολύ βιταμίνη Κ, η οποία κάνει καλό στην υγεία του αίματος και των οστών. Αυτή η βιταμίνη πρέπει να καταναλώνεται με λίπη όπως το ελαιόλαδο, το οποίο ενδυναμώνει την καρδιά και προλαμβάνει τις καρδιακές παθήσεις. Τώρα ξέρεις τι να φας για να χτυπάει για περισσότερο καιρό η καρδιά σου.

6.Μαύρα φασόλια και κόκκινη πιπεριά. Τα φασόλια είναι πλούσια σε σίδηρο, όμως παίρνει επιπλέον χρώμα στον οργανισμό μας να τον απορροφήσει επειδή προέρχεται από φυτό. Αυτός που περιέχεται για παράδειγμα στο κρέας είναι πιο εύκολο να απορροφηθεί. Για τον λόγο αυτό χρειάζεσαι λίγη βιταμίνη C, όπως αυτή που μπορείς να βρεις στις κόκκινες πιπεριές!