Κατακλύστηκε από Ρώσους η Πάφος

Αποτελεί αναμφισβήτητα από τους ωραιότερους τουριστικούς προορισμούς. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την ποιοτική αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών έχουν αναγάγει την Πάφο σε τουριστικό προορισμό πρώτης επιλογής.

Δεν είναι τυχαίο ότι για τις ημέρες των εορτών η πόλη της Πάφου πλημμύρισε από τουρίστες και δη από Ρώσους. Έχουν μάλιστα ναυλωθεί αεροσκάφη τζάμπο για να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες των αφίξεων στο νησί.

Ο ΚΟΤ έχει κλείσει τουριστικά πακέτα  5.000 τουριστών στην Πάφο. Σε αυτούς δεν περιλαμβάνονται εκείνοι που επέλεξαν να έρθουν ιδιωτικά για τουρισμό. Ρωσικός τουριστικός οργανισμός  μεγάλης εμβέλειας  έχει προχωρήσει σε συμφωνίες για αρκετές χιλιάδες τουρίστες .

Η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι η Πάφος να γίνει ένας χειμερινός προορισμός για τους Ρώσους, αλλά και τουρίστες από άλλες χώρες. Οι δράσεις είναι συντονισμένες για την ανάπτυξη και σε άλλες αγορές, όπως η Κίνα και η Ουκρανία.

Η αυξημένη τουριστική κίνηση, που προέρχεται κυρίως από τη ρωσική αγορά, έχει ανακουφίσει τους επαγγελματίες και έχει ενισχύσει την οικονομική κατάσταση της πόλης.