Καταθέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Κάτω από δρακόνετια μέτρα ασφαλείας και με αισθητή τη παρουσία της Αστυνομίας στο χώρο των δικαστηρίων προσήλθε  ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, για να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης στην ποινική υπόθεση εναντίον του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέως Ρίκκου Ερωτοκρίτου.

Όλες οι πλευρές βρίσκονταν ήδη στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του δικαστηρίου αναμένοντας του τρεις δικαστές του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας για να αρχίσει η δίκη.

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη έχει κλητεύσει η πλευρά της υπεράσπισης του κ. Ερωτοκρίτου με την έκδοση μαρτυρικής κλήσης στο στάδιο της διαδικασίας απολογίας του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέως ενώπιον του Δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Κακουργιοδικείο με ενδιάμεση απόφαση στις 3/3/2016 έκρινε ότι υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον των κατηγορουμένων, καλώντας τους σε απολογία.

Η εξέταση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη από τον δικηγόρο του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου, Χρίστο Πουργουρίδη, έχει τελείωσει και ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, Ηλίας Στεφάνου, ζήτησε 20λεπτη διακοπή της διαδικασίας και το αίτημά του έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε στο δικαστήριο ότι έγινε διάλογος αναφορικά με τα καθήκοντα τους μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη του Ρίκκου Ερωτοκρίτου και του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, αλλά όχι υπό τη μορφή όρων.