Καταθέσεις και ακίνητα στο εξωτερικό από τα golden boys των τραπεζών

Εξασφαλισμένοι με καταθέσεις στην ελβετική τράπεζα UBS και στην Credit Suisse αλλά και πολυτελή ακίνητα σε Αθήνα, Βρυξέλλες και Λονδίνο, είναι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Laimitomos. com, πρώην στελέχη και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των δυο μεγάλων τραπεζών, της Λαϊκής και της Κύπρου.

Την ώρα που η Κύπρος ταλανίζεται από τις δραματικές εξελίξεις και η ζωή των χιλιάδων πολιτών έχει αλλάξει ριζικά, οι άλλοτε «φωστήρες» των δυο μεγάλων τραπεζών, φαίνεται πως δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν όχι μόνο για το δικό τους μέλλον αλλά και για το μέλλον των παιδιών τους.

Οι τέως διοικούντες των δυο Τραπεζών φρόντισαν να εξασφαλίσουν τα χρήματα που κέρδισαν με τον …ιδρώτα τους, μεταφέροντάς τα στα ασφαλή καταφύγια της Credit Suisse  και της UBS. Μέρος των  χρημάτων που κέρδισαν κατά τη διάρκεια της «χρυσοφόρας» θητείας τους στις κατεστραμμένες, πλέον, τράπεζες, επενδύθηκε όμως και σε ακίνητα σε Βρυξέλλες, Αθήνα και Λονδίνο.

Είναι χαρακτηριστική, η περίπτωση μεγαλοστελέχους τράπεζας που πρόσφατα εκπαραθυρώθηκε, το οποίο διαθέτει δυο ακίνητα για τα παιδιά του, ένα στις Βρυξέλλες και ένα στην Αθήνα. Μάλιστα, το ακίνητο στην Αθήνα το αγόρασε από τέως πρόεδρο τράπεζας ο οποίος αναπτύσσει δραστηριότητα (και) στην αγορά ακινήτων.

Άλλος πάλι πρώην μεγαλοτραπεζίτης που του αποδόθηκε μάλιστα και ένα λαϊκό προφίλ – το «παιδί του λαού» τον είχαν «βαφτίσει» κάποια ΜΜΕ – εμπορεύεται μεζονέτες στην Ελλάδα.

Από πού άραγε προέρχονται όλα αυτά τα χρήματα; Μήπως, κάποιοι εξ αυτών πούλησαν την «αμύθητη» περιουσία τους στα Κατεχόμενα από όπου και προέρχονται;

Ελπίζουμε η έρευνα που έχει ξεκινήσει να δώσει τις απαντήσεις…