Καταδικάζουν τις δηλώσεις Ερντογάν

Προκλητικές χαρακτήρισε τις δηλώσεις στο Βερολίνο του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, περί ένταξης της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση,  ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαϊδης.

Οι συγκεκριμένες απαράδεκτες αναφορές, πρόσθεσε, αντιστρέφουν πλήρως την αλήθεια και τη πραγματικότητα για το αδιέξοδο στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, με την απόλυτη και αποκλειστική ευθύνη να βαραίνει την Άγκυρα και τους χειρισμούς της. Ως κορυφαία αντίθεση χαρακτήρισε τον ισχυρισμό της Τουρκίας πως συμβάλει στην ειρήνη και τη συνεργασία στη περιοχή, ενώ συνεχίζει να κατέχει παράνομα εδάφη χώρας μέλους της Ε.Ε.

Ο υποψήφιος πρόεδρος Σταύρος Μαλάς δήλωσε ότι η Τουρκία εξακολουθεί να καμώνεται πως δεν βλέπει τις πραγματικές αιτίες που την κρατούν μακριά από την Ευρώπη, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση της ζητά ξεκάθαρα να επιλύσει το πρόβλημα της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσα στην  ίδια την Τουρκία, της ζητά να απελευθερώσει χιλιάδες κρατούμενους, μεταξύ τους και δεκάδες δημοσιογράφους, και να αναπτύξει πραγματικά κλίμα συνεργασίας με τους γείτονες της. Ζητεί επίσης  ενίσχυση των προσπαθειών επίλυσης του Κυπριακού,  άρση των περιορισμών της διακίνησης Κυπριακών πλοίων και αεροσκαφών, και άμεση απόσυρση των στρατευμάτων της.