Καταδικάζει την επίθεση στην Αίγυπτο ο ΠτΔ

Η επίθεση στην Αίγυπτο είναι μια καταδικαστέα και χωρίς προηγούμενο τρομοκρατική ενέργεια είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της τελετής κατάθεσης του θεμέλιου λίθου της νέας Αστυνομικής Διεύθυνσης Μόρφου, στην Ευρύχου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κληθείς να αναφερθεί στο τρομοκρατικό κτύπημα στην Αίγυπτο, είπε ότι «χωρίς αμφιβολία είναι μια καταδικαστέα πράξη, είναι μια χωρίς προηγούμενο τρομοκρατική ενέργεια και είναι αυτές τις ανησυχίες που εκφράζω και προς τους Ευρωπαίους εταίρους για το πόσο θα πρέπει να συνεργαστούμε με την Αίγυπτο, διότι τυχόν αποσταθεροποίηση της Αιγύπτου δεν θα παραμένει ως αποσταθεροποίηση της βόρειας Αφρικής ή του αραβικού κόσμου, αλλά θα αποσταθεροποιήσει ακόμα και την Ευρώπη.

Και χαίρομαι διότι πρόσφατα άρχισε να διαφοροποιείται το κλίμα.

Θα έχω την ευκαιρία σήμερα να διαβιβάσω (σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι) τη λύπη μου για τα όσα συνέβησαν, αλλά και για τη στήριξη, στο βαθμό που μπορούμε».

Πρόσθεσε ότι «τουλάχιστον, όμως, μέσα στην ΕΕ (είναι) έντονη η φωνή μας πως θα πρέπει να ενισχυθεί στις προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας η Αίγυπτος».