Καταδικάζει την επίθεση κουκουλοφόρων στον Καμίνη ο Κεδίκογλου-Αιχμές κατά ΣΥΡΙΖΑ

«Η επίθεση κουκουλοφόρων στον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη για τη θέση του υπέρ της εφαρμογής του νόμου στη Βίλα Αμαλίας, είναι απόλυτα καταδικαστέα για την κυβέρνηση», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου ο οποίος επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι δεν έχει καταδικάσει την επίθεση σε βάρος του κ. Καμίνη, τονίζοντας ότι με τη στάση του «για άλλη μια φορά ενθαρρύνει αντίστοιχες πρακτικές».

«Ένα μόνο πρέπει να γνωρίζουν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η Νεολαία του που επιμένουν να προκαλούν: Ότι όλα τα στέκια ανομίας, τα ορμητήρια των κουκουλοφόρων και η απλόχερη πολιτική κάλυψη που απολάμβαναν, τελειώνουν οριστικά», διαμηνύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Καμπανάκι» για τα «φαινόμενα βίας και ανομίας» που «αποκτούν επικίνδυνες διαστάσεις» έκρουσε και η Δημοκρατική Αριστερά σε σχόλιό της για τη χθεσινή φραστική επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων.

«Οι δημόσιοι χώροι ανήκουν σε όλους και δεν μπορεί να αποτελούν εστίες ανομίας», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά, καλώντας κάθε προοδευτικό και δημοκράτη πολίτη, τα πολιτικά κόμματα, τον πνευματικό κόσμο και την ακαδημαϊκή κοινότητα να υψώσουν «ένα τείχος και να πουν όχι στη βία». «Η βία είναι φασισμός», καταλήγει η ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Καμίνης δέχθηκε, όπως κατήγγειλε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, φραστική επίθεση από ομάδα ατόμων που διαμαρτύρονταν για την επιχείρηση στη «Βίλα Αμαλίας», την ώρα που βρισκόταν στην «Τεχνόπολη» με την οικογένειά του.