Καταδίκη επεισοδίων για αποκρατικοποιήσεις έξω από Βουλή

“Καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τα επεισόδια που προκλήθηκαν έξω από τη Βουλή με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις η κυβέρνηση”, δήλωσε  ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, προσθέτοντας ότι οι ανησυχίες των εργαζομένων θα αξιολογηθούν.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Στυλιανίδης αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έχει ζητήσει τη διεξαγωγή έρευνας για την ανεπάρκεια που έχει επιδείξει η Αστυνομία στην τήρηση της δημόσιας τάξης και διασφάλισης της λειτουργίας της Βουλής, και σημειώνει ότι η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει το πρόγραμμα εξυγίανσης της οικονομίας.

“Η Κυβέρνηση σέβεται και υπερασπίζεται τη δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών και των οργανωμένων συνόλων στη διαμαρτυρία, αλλά δεν θα ανεχθεί τάσεις κατάργησης του κράτους, υπονόμευσης των θεσμών και δημιουργίας κλίματος τρομοκρατίας”, σημειώνει.

Προσθέτει ότι “οι βανδαλισμοί μέσα και έξω από τη Βουλή και οι προπηλακισμοί των μελών της δεν μπορεί και δεν θα γίνουν ανεκτοί”.

“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ζητήσει τη διεξαγωγή έρευνας για τις αδυναμίες και την ανεπάρκεια που έχει επιδείξει η Αστυνομία στην τήρηση της δημόσιας τάξης και διασφάλισης της λειτουργίας της Βουλής, η οποία αποτελεί τον ύψιστο δημοκρατικό θεσμό. Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση εκφράζει τη λύπη της προς τα μέλη του Κοινοβουλίου για το ότι δεν διασφαλίστηκε η ομαλή λειτουργία της Βουλής που αποτελεί το Ναό της Δημοκρατίας και τέθηκε σε κίνδυνο ακόμη και η σωματική ακεραιότητα των βουλευτών”, αναφέρει ο κ. Στυλιανίδης.

Επίσης, σημειώνει ότι “η Κυβέρνηση θεωρεί απαράδεχτη την όποια απόπειρα εκβιασμού της, θέτοντας υπό ομηρία ζωτικές για την κοινωνία υπηρεσίες, όπως η απρόσκοπτη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, η ομαλή λειτουργία των τηλεπικοινωνιών, των λιμένων και άλλα”.

“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τηρήσει κατά γράμμα τον υπάρχοντα Νόμο που αφορά τις ουσιώδεις υπηρεσίες και έχει ήδη ζητήσει γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα για τα μέτρα που μπορεί να πάρει για την απρόσκοπτη παροχή τους στον πολίτη”, αναφέρει.

Επισημαίνει ότι “οι όποιες ανησυχίες μπορεί να υπάρχουν από τους εργαζομένους στους συγκεκριμένους οργανισμούς θα ακουστούν και θα αξιολογηθούν”, προσθέτοντας ότι “στο τέλος η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει, λαμβάνοντας υπόψη το συμφέρον του συνόλου”.

“Σε ό,τι την αφορά, η Κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει το πρόγραμμα εξυγίανσης της οικονομίας, διότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος επανόδου της χώρας στην ανάπτυξη”, καταλήγει ο κ. Στυλιανίδης.