Καταδίκη δηλώσεων υποψηφίου προέδρου περί σεξουαλικής δραστηριότητας παιδιών

Τη δημόσια παρέμβαση καταδίκης δηλώσεων υποψηφίου Προέδρου που ενθαρρύνουν τη σεξουαλική δραστηριότητα ενηλίκων με ανήλικους, από την Επιτρόπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά, χαιρέτησε ο οργανισμός  “Hope For Children” UNCRC Policy Center.

Ο οργανισμός ,  ως επίσημος συνεργάτης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας ενάντια στα παιδιά  επισημαίνει ότι «είναι υποχρέωση τόσο του Κράτους και των θεσμών του, όσο και της κοινωνίας των πολιτών να δείχνουν μηδενική ανοχή σε οποιεσδήποτε θέσεις και πράξεις προσβάλλουν τα δικαιώματα των παιδιών» και κάνει λόγο για  ανάγκη εκπαίδευσης των δημοσιογράφων με σκοπό τη διεξαγωγή των καθηκόντων τους σύμφωνα με τις πρόνοιες της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού είναι για ακόμα μια φορά εμφανής.

«Τα ΜΜΕ έχουν τη δύναμη να συμβάλουν θετικά στις προσπάθειες αντιμετώπισης και πρόληψης συμπεριφορών που είναι επιβλαβή στη ψυχολογική και σωματική υγεία των παιδιών. Προκειμένου όμως τα ΜΜΕ να ενσαρκώσουν σωστά αυτό τον ρόλο, πρέπει να κάνουν σημαντική και συστηματική προσπάθεια – ως διοικήσεις και ως δημοσιογραφική κοινότητα – έτσι ώστε με βάση συγκεκριμένα κριτήρια να αξιολογούν την αξία ενός γεγονότος, πριν επιλέγουν τη προβολή του ως είδηση. Κάτι που – στην εν λόγω περίπτωση – κάποιοι δημοσιογράφοι έχουν πράξει επιλέγοντας να μην προβάλουν τις δηλώσεις του υποψηφίου».