Καταγγελίες 128 πολιτών και 4 ιδιοκτητών υποστατικών για παραβίαση των μέτρων

Καταγγελίες 128 πολιτών και 4 ιδιοκτητών υποστατικών για παραβίαση των μέτρων 

Η Αστυνομία το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποίησε πάνω από 10,000 ελέγχους παγκύπρια για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού και προέβη σε  128 καταγγελίες πολιτών και 4 ιδιοκτητών υποστατικών .

Στη Λευκωσία οι έλεγχοι ήταν 3.984 και προέκυψαν καταγγελίες κατά 60 πολιτών και 1 ιδιοκτήτη υποστατικού, στη Λεμεσό 3.543 με καταγγελίες 23 πολιτών και 2 υποστατικών και στη Λάρνακα 1.075 με καταγγελίες 9 πολιτών.

Στην Πάφο οι έλεγχοι ήταν 1.170 με καταγγελίες κατά 1 υποστατικού και 5 πολιτών και στην Αμμόχωστο διενεργήθηκαν

1.502 έλεγχοι και προέκυψαν καταγγελίες κατά 29 πολιτών. Στη Μόρφου έγιναν 889 έλεγχοι με 2 καταγγελίες κατά πολιτών.

Η ΜΜΑΔ διενήργησε 78 ελέγχους με μηδέν καταγγελίες και η Τροχαία 469 επίσης με 0 καταγγελίες. Μηδέν καταγγελίες προέκυψαν και από 18 ελέγχους της Λιμενικής.

Οι εξώδικες καταγγελίες πολιτών αφορούσαν κυρίως μη χρήση προστατευτικής μάσκας, την κυκλοφορία μετά την ώρα απαγόρευσης όπως ορίζεται στο σχετικό διάταγμα, καθώς και τη μη εξασφάλιση σχετικής έγκρισης (sms).

Όσο αφορά τις καταγγελίες των υποστατικών, αυτές αφορούσαν, σε δύο περιπτώσεις την πώληση προϊόντων λιανικού εμπορίου, μια καταγγελία για εξυπηρέτηση πελατών σε τραπεζοκαθίσματα και μια καταγγελία που αφορούσε την εργασία πέραν του 15% του προσωπικού (όπως ορίζεται από τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας), χωρίς να τηρούνται οι αποστάσεις και χωρίς το απαραίτητο ενημερωτικό υλικό.

Οι εντατικοί έλεγχοι από την Αστυνομία συνεχίζονται, σε παγκύπρια βάση για την εφαρμογή των διαταγμάτων, για την αντιμετώπιση της πανδημίας, έχοντας ως προτεραιότητα την προστασία των πολιτών και της δημόσιας υγείας.