Καταγγελίες για ΚΥΠ ότι εμπλέκεται σε υποθέσεις αγοραπωλησίας Τουρκοκυπριακής Γης

images

Λάβρος ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Γιώργος Γεωργίου, ο οποίος καταγγέλει ενώπιον της τριμελούς Ερευνητικής Επιτροπής υποθέσεις απαλλοτριώσεων και αγοραπωλησιών Τουρκοκυπριακής Γης.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ έκανε λόγο για εξαπάτηση του Τουρκοκύπριου Μουσταφά Μουσταφά, στον οποίο ανήκε η γη στην περιοχή Δρομολαξιάς – Μενεού, που αγοράστηκε ως επένδυση από το Ταμείο Συντάξεων της ΑΤΗΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γεωργίου κατέθεσε 4 φακέλους με έγγραφα, κάνοντας λόγο για πολιτικές μανούβρες, οι οποίες φαίνεται σύμφωνα με τις καταγγελίες, έγιναν από το προηγούμενο Υπουργικό Συμβούλιο, για έγκριση της πράξης πώλησης του τεμαχίου του 80χρόνου Τουρκοκύπριου, στην εταρεία “Wadnic Trading Ltd”, για 1.273.770,00 ευρώ, την ώρα που για σκοπούς είσπραξης μεταβιβαστικών τελών, η αγοραία, αξία της υπολογίστηκε από το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, στα 2.970.000,00 ευρώ.

Εξάλλου, ο Γιώργος Γεωργίου, ενέπλεξε στο σκάνδαλο και την ΚΥΠ, η οποία φέρεται να είχε ετοιμάσει έκθεση, σύμφωνα με την οποία ο Μουσταφά δεν διέμενε στις ελεύθερες περιοχές και γι’ αυτό δεν μπορούσε να προχωρήσει σε πώληση της περιουσίας του.

Για να προχωρήσει η πράξη, ανέφερε ο κύριος Γεωργίου, η ΚΥΠ, εξαναγκάστηκε να συντάξει δεύτερη έκθεση, στην οποία αναφερόταν, ότι ο Τουρκοκύπριος διέμενε για διάστημα πέραν των έξι μηνών στις ελεύθερες περιοχές.

Μάλιστα, δεν δίστασε με έντονο ύφος να καταγγείλει ότι ο Βάσος Γεωργίου εκδιώχθηκε από την ΚΥΠ λόγω της πρώτης αρνητικής έκθεσης.

Σε μία άλλη εξέλιξη ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών αρνήθηκε να καταθέσει το φάκελο στη Βουλή, που αφορά τις ενέργειες της ΚΥΠ, με αποτέλεσμα ο ίδιος ο κ. Γεωργίου να μεταβεί προσωπικά, σε όλες τι διευθύνσεις, που έδωσε ο Νεοκλής Συλικιώτης, για να διαπιστώσει ότι κανείς δεν είχε ακούσει ποτέ το όνομα του Μουσταφά.