Καταγγελία για ιατρική αμέλεια για τον θάνατο 59χρονης Ανθούλας Σάντη

Η Ανθούλα Σάντη ήταν γνωστή ιδιοκτήτρια ινστιτούτου αισθητικής στην περιοχή του Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα για 40 χρόνια. Προσβλήθηκε από κορωνοϊό και άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της στις 27 Απριλίου.

Η οικογένεια της, κατήγγειλε ιατρική αμέλεια στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με την οικογένειά της το πρωί της 26ης Απριλίου, παρουσίασε έντονη αδυναμία και μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική, όπου βρέθηκε θετική στο COVID-19. Ωστόσο, ο σύζυγός της ισχυρίζεται ότι οι γιατροί δεν της παρείχαν την κατάλληλη ιατρική φροντίδα και την παρέπεμψαν στην πτέρυγα Covid του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Ο σύζυγός της υποστηρίζει ότι αν η Ανθούλα είχε λάβει την κατάλληλη θεραπεία στην ιδιωτική κλινική, η κατάστασή της ίσως να μην είχε επιδεινωθεί.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, η γυναίκα είχε ταφεί με ιατρικό έντυπο και ακολούθως μετά την καταγγελία στη βάση δικαστικού διατάγματος έγινε εκταφή της σορού και διενεργήθηκε νεκροτομή.

Ήδη έχει ζητηθεί μέσω επιστολής προς τις Ιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, ο ορισμός ιατρικού λειτουργού προκειμένου να συμβάλει στις έρευνες της Αστυνομίας.

Η καταγγελία έγινε στον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου, οι ανακριτές του οποίου θα λάβουν καταθέσεις από γιατρούς και προσωπικό του Νοσοκομείου Λάρνακας, στο οποίο μεταφέρθηκε η 59χρονη.

Σύμφωνα με την καταγγελία οι γιατροί στο νοσοκομείο της έδωσαν εξιτήριο, παρά το γεγονός πως όταν μεταφέρθηκε εκεί από τους οικείους της ήταν σε άσχημη κατάσταση.