Καταγγελία για «εν κρυπτώ» τροποποιήσεις στο «πόθεν έσχες»

Μία πραγματικά μείζονος σημασίας καταγγελία κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κατήγγειλε ότι επιχειρούνται «εν κρυπτώ», όπως είπε χαρακτηριστικά, τροποποιήσεις για το περίφημο «πόθεν έσχες».

Ο κος Κακλαμάνης επικαλέστηκε τις διαβεβαιώσεις τόσο του πρώην υπουργού οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα όσο και του νυν, Γκίκα Χαρδούβελη. Σύμφωνα με αυτές, ουδέποτε ετέθη ως προαπαιτούμενο από την τρόικα κάποια αλλαγή σχετικά με το ζήτημα του «πόθεν έσχες». «Τί συμβαίνει λοιπόν; Ποιοί έχουν ειδικούς λόγους να περάσουν από την Βουλή «στην τούρλα του Σαββάτου», «εν κρυπτώ» ουσιαστικώς,  ρυθμίσεις που συγκροτούν ένα πολλαπλούν σκάνδαλο;» ήταν η ερώτηση του κου Κακλαμάνη στο Κοινοβούλιο. Και συνέχισε επισημαίνοντας:  «Προφανώς, όσοι φροντίζουν να μην έχει πραγματοποιηθεί ο αναδρομικός έλεγχος όσων διετέλεσαν από το 1974 μέχρι το 2012 πρωθυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων υπουργοί κ,λπ.»

Αυτό που διέρρευσε στους δημοσιογραφικούς κύκλους και το οποίο καταγγέλει ως ψευδή είδηση ο κος Κακλαμάνης, είναι πως ο προβλεπόμενος  έλεγχος από το νόμο 4065/2012, που ψήφισε ομοφώνως η Βουλή της προηγούμενης περιόδου, έχει ολοκληρωθεί, χωρίς μάλιστα να βρεθεί κάτι αξιόποινο για τους 400 υπόχρεους στον έλεγχο βουλευτές.