Καταγγελία ΑΚΕΛ: Αντί να κατεδαφίσουν ξενοδοχείο, συνεχίζουν τις εργασίες…

Με ποιου τις πλάτες και την ανοχή, προχωρεί μια εταιρία σε τέτοια κατάφορη παραβίαση δικαστικών αποφάσεων; διερωτάται σε γραπτή ανακοίνωση το ΑΚΕΛ, για την μη εφαρμογή διατάγματος κατεδάφισης ξενοδοχειακής οικοδομής από εταιρία στην Αγία Νάπα

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, εταιρία που ανεγείρει παράνομα ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα, όχι μόνο αρνείται να εκτελέσει διάταγμα κατεδάφισης που έχει εκδοθεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, αλλά συνεχίζει τις εργασίες οικοδόμησης κανονικά.

Η εταιρία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει παραδεχθεί ενώπιον του δικαστηρίου παρανομίες σχετικά με το ύψος της οικοδομής και το εμβαδόν τα οποία παραβιάζουν το Τοπικό Σχέδιο της περιοχής.

Χρειάζεται να δοθούν απαντήσεις, τόσο από την παρανομούσα εταιρία, όσο και από τις αρμόδιες αρχές του Δήμου:

Με ποιου τις πλάτες και την ανοχή, προχωρεί μια εταιρία σε τέτοια κατάφορη παραβίαση δικαστικών αποφάσεων;

Γιατί ο Δήμος Αγίας Νάπας δεν έχει κάνει καμία ενέργεια μέχρι τώρα για να τερματιστούν οι κατασκευαστικές εργασίες και για να εφαρμοστεί το διάταγμα κατεδάφισης;

Αυτού του είδους οι νοοτροπίες, η πλήρης αδιαφορία και η απαξίωση προς τη νομιμότητα και τις διαδικασίες, είναι πολύ επικίνδυνες για την δημοκρατία. Η δε πολιτεία οφείλει να διασφαλίσει ότι οι αποφάσεις των δικαστηρίων εφαρμόζονται.

Οι αρχές του Δήμου βρίσκονται πλήρως εκτεθειμένες στα μάτια των πολιτών.