Καταγγέλουν προβλήματα στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης

Προβλήματα στη λειτουργία των Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης αλλά και μεγάλη μείωση στα εισοδήματα των αδιόριστων εκπαιδευτικών που απασχολούνται φέτος σε αυτά, καταγγέλουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ.

“Η αγορά υπηρεσιών στον τομέα της δημόσιας εκπαίδευσης δεν έχει προσφέρει κανένα θετικό στοιχείο τουναντίον έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και γραφειοκρατικές διαδικασίες που δυσκολεύουν όλους, τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και τους λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας. Αυτό έχει αποδειχθεί από τα γεγονότα τα οποία οδήγησαν και στην καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας των ΚΙΕ σε βάρος των μαθητών και της εκπαίδευσης” αναφέρεται σε ανακοίνωση των δύο συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για πολλά παράπονα που έχουν δεχθεί από εκπαιδευτικούς για την αντιμετώπιση που έχουν από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σχετικά με την απασχόληση τους την νέα σχολική χρονιά στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης.

Με βάση την ανακοίνωση, οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί έχουν στερηθεί των πλέον βασικών εργασιακών τους δικαιωμάτων όπως είναι το ανεργιακό επίδομα (4-5 μήνες) όταν κλείνουν τα ΚΙΕ και ως αποτέλεσμα τούτου, να μην έχουν κανένα άλλο εισόδημα για να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειες τους.

Παράλληλα έχουν υποστεί μείωση των απολαβών τους λόγω της διπλάσιας εισφοράς στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε σχέση με τους άλλους εργαζόμενους στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, ενώ στερούνται και του δικαιώματος άδειας ανάπαυσης από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Τέλος, αναφέρουν ότι καθορισμός ίδιων ωρών και ημερών σε κάποια μαθήματα έχει στερήσει σε αρκετούς εκπαιδευτικούς το δικαίωμα να πάρουν τρία τμήματα παρά την ψηλή μοριοδότηση τους και να μείνουν μόνο με ένα τμήμα και ως εκ τούτου θα έχουν μόνο το 1/3 του εισοδήματος που θα έχουν άλλοι συνάδελφοι τους.