Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για ευημερία του λαού, λέει η Έλση Χριστόφια

Η Κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ,ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ανάπτυξη και ευημερία του κυπριακού λαού στο σύνολό του και τα παιδιά των Κυπρίων να μη βιώσουν ότι βιώνουν τα παιδιά σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιρλανδία, τόνισε η  σύζυγος του προέδρου της Δημοκρατίας ΄Ελση Χριστόφια, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Επιτροπής Βοήθειας Παιδιών της Κύπρου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η κα Χριστόφια ευχήθηκε το 2013 να αποτελέσει αφετηρία για εξάλειψη της φτώχειας, των διακρίσεων και των ανισοτήτων, επικράτηση της δικαιοσύνης και της ειρήνης στον κόσμο και στην Κύπρο, μαζί με την υλοποίηση του οράματος του κυπριακού λαού για μια επανενωμένη πατρίδα.

Η Κύπρος διανύει μια δύσκολη περίοδο που συνδέεται με την παγκόσμια οικονομική κρίση «που οδηγεί εκατομμύρια συνανθρώπους μας σε όλο τον πλανήτη σε εξαθλίωση, είπε η κ. Χριστόφια και ανέφερε ότι η Επιτροπή Βοήθειας Παιδιών της Κύπρου, από την ίδρυση της μέχρι σήμερα ,έχει καταφέρει και επιτελεί έναν ευρύτερο κοινωνικό ρόλο και στα χρόνια λειτουργίας του θεσμού πέτυχαν να εξασφαλίσουν από τη έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς 2009 μέχρι και σήμερα χορηγίες ύψους 203,048 ευρώ, ενώ διάφορα ακαδημαϊκά ιδρύματα και φορείς προσέφεραν 18 πλήρεις υποτροφίες και 13 μισές (50%).

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής που λήφθηκαν αποφάσεις επέκτασης της κοινωνικής προσφοράς της Επιτροπής με τρόπους που να απευθύνονται στις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών που εντάσσονται στο σχέδιο. Αυτές οι αποφάσεις αφορούσαν πέρα από την οικονομική και συναισθηματική στήριξη, την ψυχαγωγία των παιδιών αλλά και την εξεύρεση πόρων για επιχορήγηση των σπουδών τους. Δημιουργήθηκε έτσι ένα Ταμείο Υποτροφιών του οποίου ο στόχος είναι με περαιτέρω επιμόρφωση, να διευρύνει τις επιλογές των παιδιών για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία».