Κατά 25.000 πιο “πλούσιος”ο Σημίτης ως “θύμα” τρομοκρατίας

Αποζημιώσεις ύψους 25.000 ευρώ από το δημόσιο για επιθέσεις στο γραφείο του, φέρεται να εισέπραξε ο πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Σημίτης εν μέσω κρίσης.Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Real News, ο Κ. Σημίτης, διεκδίκησε και κέρδισε από το Δημόσιο περισσότερα από 20.000 ευρώ, ως θύμα τρομοκρατίας, για δύο εμπρηστικές επιθέσεις που έγιναν στο γραφείο του τα τελευταία δύο χρόνια.

Συγκεκριμένα, η πρώτη επίθεση έγινε τον Ιανουάριο του 2010 και η άλλη τον Απρίλιο του 2012. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο πρώην πρωθυπουργός εισέπραξε την αποζημίωση επικαλούμενος το νόμο 1897/1990 “περί απονομής συντάξεως και παροχής
βοηθείας σε θύματα τρομοκρατίας”.

Η απόφαση υπεγράφη από το υπουργείο της οδού Νίκης και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, καθώς, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρώην πρωθυπουργός επέμεινε στην αξίωσή του για χρηματική αποζημίωση.

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στον πέμπτο όροφο της οδού Ακαδημίας 35 στις 28 Ιανουαρίου 2010 και η δεύτερη στις 3 Απριλίου 2012.

Για την επίθεση του 2010 την ευθύνη είχε αναλάβει η “Επαναστατική Απελευθερωτική Δράση” που σε ηλεκτρονική προκήρυξη ανέφερε ότι ο Κώστας Σημίτης επελέγη ως πρόσωπο που “συμβολίζει την πολιτική και οικονομική εξουσία”.