Κατά 14-15% μειώθηκαν τα ενοίκια σε όλη την Ελλάδα

Πανελλαδική έρευνα της REMAX δείχνει ότι υπάρχει πτώση στα ενοίκια κατοικιών κατά 14-15% σε όλη την Ελλάδα, για το πρώτο τρίμηνο του 2013, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Πιο συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη η πτώση των τιμών κινήθηκε από 16- 22% κατά μέσον όρο, στην Αττική η πτώση έφτασε 12- 13% και στην περιφέρεια η πτώση κυμάνθηκε στο 14- 17%.

Οι τιμές των ακινήτων προς ενοικίαση ανά τετραγωνικό μέτρο στην Αττική κυμαίνονται κατά μέσον όρο ελάχιστα κάτω των 5 ευρώ έως λίγο πάνω από 7 ευρώ, με κατώτατη τιμή ανά τμ 3 ευρώ στα Καμίνια, Νεάπολη & Εξάρχεια και ανώτατη τα 11 ευρώ στην Εκάλη & το Παλαιό Ψυχικό.

Στη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα οι μέσες τιμές κυμαίνονται από 3,5 έως 5 ευρώ με τις χαμηλότερες να παρατηρούνται στις Δυτικές Συνοικίες (Αμπελόκηποι, Σταυρούπολη, Εύοσμος, Κορδελιό, Ηλιούπολη & Πολίχνη) γύρω στα 2 ευρώ και τις υψηλότερες στην Παλιά Παραλία που αγγίζουν τα 10 ευρώ.

Στις επαρχιακές πόλεις οι τιμές κατά μέσον όρο κυμαίνονται από 3 ευρώ έως 4,5 ευρώ. Οι χαμηλότερες τιμές παρατηρούνται στη Λαμία στα 2 ευρώ και οι υψηλότερες στην Καλαμάτα 7 ευρώ.