Κατά της ερευνητικής επιτροπής για τις τράπεζες το ΑΚΕΛ

Η απόφαση της κυβέρνησης “δεν ανταποκρίνεται- δυστυχώς- στις απαιτήσεις της κοινωνίας αλλά και των καιρών, υποστηρίζει το ΑΚΕΛ και τάσσεται κατά του διορισμού ερευνητικής επιτροπής .

Εκτιμά ότι επρεπε ποινικοί ανακριτές να ερευνήσουν την κατάσταση στον τραπεζικό τομέα και εγείρει ερωτήματα για τους όρους εντολής και τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης.

Σε δηλώσεις ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αριστος Δαμιανού ανέφερε ότι οι όροι εντολής είναι πολύ γενικοί και αόριστοι, ενώ κάποιοι άλλοι  “ιδιαίτερα συγκεκριμένοι αλλά και καθοδηγητικοί, με αποτέλεσμα να προϊδεάζουν και/ή να φωτογραφίζουν το αποτέλεσμα, στο οποίο το Υπουργικό Συμβούλιο θα ήθελε να καταλήξουν τα πορίσματα”.

Σύμφωνα με τον Βουλευτή του ΑΚΕΛ,  απουσιάζουν ουσιώδεις όροι εντολής όπως για παράδειγμα η εξέταση των αποφάσεων Διοικητικών Συμβουλίων Τραπεζών, φυσικών και νομικών προσώπων που οδήγησαν σε μαζική εκροή κεφαλαίων από αποταμιεύσεις που βρίσκονταν στη Δημοκρατία και φυγαδεύτηκαν νόμιμα ή άλλως πως από 01/01/2013. Aνέφερε ακόμη ότι απουσιάζει παντελώς η υπόδειξη για αξιοποίηση των πορισμάτων της έρευνας που διεξήγαγε επί πληρωμή για την Δημοκρατία ο οίκος Alvarez και Marsall.

“Κατά παράδοξο τρόπο η περίοδος της έρευνας σταματά στην 23/03/2013, αφήνοντας εκτός διερεύνησης τις καθοριστικές πολιτικές και άλλες αποφάσεις που λήφθηκαν στο Eurogroup της 25/03/2013”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι είναι απορίας άξιον “πώς είναι δυνατό η ερευνητική επιτροπή να αφεθεί απρόσκοπτα να ελέγξει και εκείνους που με απόφαση τους την διόρισαν, δηλαδή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Υπουργικό του Συμβούλιο”.