Κατάσχεση ενός κιλού κάνναβης, στη Λάρνακα – Τρεις συλλήψεις

Κατάσχεση ενός κιλού κάνναβης, στη Λάρνακα – Τρεις συλλήψεις

Ποσότητα κάνναβης βάρους περίπου ενός κιλού εντόπισε και κατάσχεσε χθες η ΥΚΑΝ, τα μέλη της οποίας προχώρησαν στη σύλληψη τριών προσώπων, για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Πρόκειται για δύο άνδρες, 36 και 52 ετών, κατοίκους Λεμεσού και ένα κάτοικο Λάρνακας, ηλικίας 34 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων και τέθηκαν υπό κράτηση.

Οι τρεις συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στη Λάρνακα, με επεισοδιακό τρόπο. Γύρω στις 6.30μ.μ. χθες, κατά τη διάρκεια σχετικής παρακολούθησης από μέλη της ΥΚΑΝ, θεάθηκε ο 36χρονος να παραδίδει μια ύποπτη συσκευασία στον 34χρονο. Μέλη της Αστυνομίας προσπάθησαν να ανακόψουν τα δύο αυτοκίνητα, στα οποία επέβαιναν ο 36χρονος και ο 34χρονος, για έλεγχο. Ωστόσο αυτοί, μόλις αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς, ανέπτυξαν ταχύτητα και προσπάθησαν να διαφύγουν.

Στην προσπάθεια τους αυτή, το όχημα που οδηγούσε ο 34χρονος, συγκρούστηκε με υπηρεσιακό όχημα της Αστυνομίας και ακινητοποιήθηκε. Σε έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκε εντός του οχήματος, μία συσκευασία που περιείχε κάνναβη, βάρους ενός κιλού περίπου, με αποτέλεσμα ο 34χρονος να συλληφθεί για αυτόφωρο αδίκημα.

Από τη σύγκρουση των δύο οχημάτων τραυματίστηκε ο 34χρονος και ένα μέλος της Αστυνομίας. Μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου ο 34χρονος κρατήθηκε για νοσηλεία, ενώ ο αστυνομικός αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών, πήρε εξιτήριο.

Ο 36χρονος στην προσπάθειά του να διαφύγει, έστρεψε το αυτοκίνητό του, εναντίον πεζού μέλους της ΥΚΑΝ, χωρίς ωστόσο να το τραυματίσει. Ακολούθως αφού το όχημά του συγκρούστηκε διαδοχικά με δύο αστυνομικά οχήματα, ακινητοποιήθηκε σε κοντινή απόσταση. Εξερχόμενος του οχήματος του ο 36χρονος, φέρεται να επιτέθηκε σε αστυνομικό, ο οποίος κατάφερε να τον ακινητοποιήσει και να τον θέσει υπό σύλληψη.

Ακολούθησε έρευνα στο αυτοκίνητο του 36χρονου, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια μια ζυγαριά ακριβείας, ένα αλεστήρι με ίχνη κάνναβης, ένα ζευγάρι γάντια, 13 κάρτες τηλεφώνων και οκτώ συσκευές αποθήκευσης ηλεκτρονικών δεδομένων.

Λίγο αργότερα εντοπίστηκε και ανακόπηκε σε δρόμο της Λάρνακας, ο 52χρονος, ο οποίος είχε θεαθεί να επιβαίνει του οχήματος που οδηγούσε ο 36χρονος, πριν από τη συνάντηση του τελευταίου με τον 34χρονο.

Εναντίον και των τριών εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Η ΥΚΑΝ (Επαρχιακό Κλιμάκιο Λάρνακας) διερευνά την υπόθεση.