Κατάθεση φακέλου για κατοχύρωση χαλουμιού την 1η εβδομάδα Ιουλίου

Ο φάκελος για την κατοχύρωση του χαλουμιού κατατίθεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την πρώτη εβδομάδα Ιουλίου , ως προϊόν προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης.

Αυτό επιβεβαίωσε, ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Νίκος Κουγιάλης, ο οποίος είπε πως αυτή τη στιγμή το θέμα βρίσκεται ενώπιον της Συμβουλευτικής Επιτροπής, η οποία τελειώνει μέχρι το τέλος της εβδομάδας την έκθεσή της και θα του καταθέσει το πόρισμα.

“Σε δέκα ημέρες περίπου θα κατατεθεί ο φάκελος για το χαλούμι. Μόλις παραλάβω το φάκελο από τη Συμβουλευτική Επιτροπή θα τον καταθέσω στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αν το πόρισμα είναι θετικό, που φαίνεται να είναι θετικό”, είπε ο Υπουργός Γεωργίας.

Είπε ακόμα πως αυτή τη στιγμή επιβάλλεται άμεσα η κατοχύρωση του χαλουμιού και δεν μπορεί να αφεθεί το συγκεκριμένο προϊόν στα χέρια άλλων χωρών.

Στο μεταξύ, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, σύμφωνα με πληροφορίες, αφού σε ευρωπαϊκό επίπεδο προωθείται οδηγία, η οποία αν εφαρμοστεί, προτού κατοχυρωθεί το χαλούμι, ενδεχομένως να επηρεάσει αρνητικά τη διαδικασία κατοχύρωσης του.

Check Also

Επιτέθηκαν με πέτρες στο επιτελείο Χριστοδουλίδη, στη Λεμεσό

Επίθεση με πέτρες από αγνώστους δέχθηκε το επιτελείο του ανεξάρτητου υποψηφίου για την προεδρία της …

Επιχείρηση αστυνόμευσης στη Χλώρακα – Έριξαν πέτρες σε αστυνομικούς

Επιχείρηση αστυνόμευσης στη Χλώρακα – Έριξαν πέτρες σε αστυνομικούς Συντονισμένη επιχείρηση ελέγχων στην περιοχή Χλώρακας, …