Κατάθεση φακέλου για κατοχύρωση χαλουμιού την 1η εβδομάδα Ιουλίου

Ο φάκελος για την κατοχύρωση του χαλουμιού κατατίθεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την πρώτη εβδομάδα Ιουλίου , ως προϊόν προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης.

Αυτό επιβεβαίωσε, ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Νίκος Κουγιάλης, ο οποίος είπε πως αυτή τη στιγμή το θέμα βρίσκεται ενώπιον της Συμβουλευτικής Επιτροπής, η οποία τελειώνει μέχρι το τέλος της εβδομάδας την έκθεσή της και θα του καταθέσει το πόρισμα.

“Σε δέκα ημέρες περίπου θα κατατεθεί ο φάκελος για το χαλούμι. Μόλις παραλάβω το φάκελο από τη Συμβουλευτική Επιτροπή θα τον καταθέσω στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αν το πόρισμα είναι θετικό, που φαίνεται να είναι θετικό”, είπε ο Υπουργός Γεωργίας.

Είπε ακόμα πως αυτή τη στιγμή επιβάλλεται άμεσα η κατοχύρωση του χαλουμιού και δεν μπορεί να αφεθεί το συγκεκριμένο προϊόν στα χέρια άλλων χωρών.

Στο μεταξύ, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, σύμφωνα με πληροφορίες, αφού σε ευρωπαϊκό επίπεδο προωθείται οδηγία, η οποία αν εφαρμοστεί, προτού κατοχυρωθεί το χαλούμι, ενδεχομένως να επηρεάσει αρνητικά τη διαδικασία κατοχύρωσης του.