Καστελόριζο: Ελληνοτουρκικές αερομαχίες για 2,5 ώρες! F16 έσπασαν το φράγμα του ήχου – Έφυγαν οι τουρίστες

Οι αερομαχίες που έγιναν την Τρίτη αντί για 5 λεπτά κράτησαν περίπου 2,5 ώρες σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων.

Μπορεί οι κάτοικοι του Καστελόριζου να είναι συνηθισμένοι από τις αερομαχίες που λαμβάνουν χώρα μεταξύ ελληνικών και τουρκικών F16, όμως αυτές που έγιναν την Τρίτη ήταν κάτι διαφορετικό.

Για την ακρίβεια, όπως αναφέρουν μαρτυρίες κατοίκων του νησιού, το όλο σκηνικό που είχε στηθεί εκεί ήταν τρομακτικό, καθώς αντί το συνηθισμένο 5λεπτο κράτησε για περίπου 2,5 ώρες.

«Έσπασαν το φράγμα του ήχου»
«Προκάλεσε φόβο το χθεσινό. Ένας αναβρασμός 2-2,5 που κράτησε 2-2,5 ώρες με αερομαχίες. Το σύνηθες είναι να κρατούν 5 λεπτά ή να τις ακούει κανείς από μακριά. Τώρα περνούσαν πάνω από το Καστελόριζο τα αεροπλάνα και είχε και αυτό το περιστατικό με το σπάσιμο του φράγματος του ήχου. Ο κόσμος φοβήθηκε», είπε στο Open τουριστικός πράκτορας της περιοχής.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Μεγίστης, Δημήτρης Αχλαδιώτης δήλωσε: «Οι αερομαχίες ξεκίνησαν από το πρωί, έντονα και κάθε 10 λεπτά ήταν μετά τις 14:30. Από τις 14:30 μέχρι και τις 16:45 όταν έσπασε το φράγμα του ήχου. Ακούστηκε ένας μεγάλος κρότος και από εκεί σταμάτησαν τα πάντα. Οι γριές φοβήθηκαν, οι μεγάλοι άνθρωποι φοβήθηκαν», είπε χαρακτηριστικά.

Έφυγαν οι τουρίστες
Μάλιστα συμπλήρωσε πως χθες το πρωί, αναχώρησαν από το Καστελόριζο και αρκετοί τουρίστες που τρόμαξαν από την ένταση που υπάρχει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

«Σήμερα το πρωί ότι κόσμο είχαμε στο νησί έφυγε. Είναι λογικό, οι άνθρωποι δεν έχουν ζήσει αυτό το πράγμα που ζούμε εμείς. Για εμάς το φαινόμενο της αερομαχίας είναι επί καθημερινής βάσεως», είπε.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Κώστας Παπουτσής που είναι τουριστικός πράκτορας: «Φοβήθηκαν και σήμερα έφυγαν με το καράβι 90 άτομα από το πουθενά. Και εμείς φοβηθήκαμε γιατί ήταν χαμηλά, αλλά ήταν να φύγουν 40 άτομα και έφυγαν 50 παραπάνω»