Κασουλίδης: Σε άνοιγμα νέου τμήματος της κατεχόμενης Αμμοχώστου σχεδιάζει το ψευδοκράτος

Σε εγρήγορση το υπουργείο εξωτερικών μετά και τον ωμό εκβιασμό του ψευδοκράτους προς την Unficyp, την οποία κάλεσαν είτε να υπογράψει χωριστή στρατιωτική συμφωνία, είτε θα εκδιχθεί από τα δύο στρατόπεδα της ειρηνευτικής δύναμης στα κατεχόμενα.

Δύσκολο μεν, υπαρκτός δε ο κίνδυνος, ειδικά σε ότι αφορά το στρατόπεδο στον Καράολο Αμμοχώστου, έλεγε στο Omega διπλωματική πηγή, αφού το συγκεκριμένο στρατόπεδο φαίνεται να αποτελεί το μεγαλύτερο φυσικό εμπόδιο στο στόχο του παράνομου μορφώματος για ενιαία ανάπτυξη της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων με την υπόλοιπη Αμμόχωστο. Και αυτό λόγω της εγγύτητας του με το Βαρώσι.

Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ στην εκπομπή «Προκλήσεις» ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ανέφερε ότι σύμφωνα με πληροφορίες της κυβέρνησης, οι κατοχικές αρχές προτίθενται να προχωρήσουν στο άνοιγμα νέου τμήματος της κατεχόμενης Αμμοχώστου και αναφέρθηκε ειδικά στην περιοχή του Αγίου Μέμνωνα.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που το ψευδοκράτος στοχεύει το συγκεκριμένο στρατόπεδο. Το 2018 ο τότε λεγόμενος υπουργός εξωτερικών Κουντρέτ Οζερσάι ζήτησε μετακίνησή του, με πρόφαση ότι δεν ταίριαζε στην περιοχή όπου είχαν ανεγερθεί φοιτητικές εστίες, προτείνοντας μάλιστα όπως μετατραπεί σε χώρο πρασίνου.