Καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό – Σε ανταλλαγή πυρών σκοτώθηκε 20χρονο μοντέλο

Μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ των συμμοριών ναρκωτικών στο Μεξικό. Τελευταίο τους θύμα, η 20χρονη καλλονή Μαρία Σουζάνα Φλορέζ Γκάμεζ. Έπεσε νεκρή σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ στρατιωτών και εμπόρων, με τους οποίους ταξίδευε. Από τα πυρά σκοτώθηκαν δύο μέλη της συμμορίας , ενώ τέσσερις συνελήφθησαν.

Η σορός της βρέθηκε το Σάββατο σε έναν αγροτικό δρόμο στην ορεινή περιοχή της Σιναλόα.  «Ήταν με μία συμμορία εγκληματιών, αλλά δεν μπορούμε να πούμε αν συμμετείχε στην ανταλλαγή πυρών» είπε ο εισαγγελέας. Πρόσθεσε ότι  «αυτό θα πρέπει να διερευνηθεί». Το 20χρονο μοντέλο αναδείχθηκε Γυναίκα της Σιναλόα σε καλλιστεία που έγιναν τον Φεβρουάριο του 2012.

Είναι η τρίτη περίπτωση που μία βασίλισσα της ομορφιάς στο Μεξικό συνδέεται με τα καρτέλ. Και είναι η δεύτερη γυναίκα μέσα σε ένα 24ωρο που χάνει τη ζωή της.

Οι συμμορίες σκότωσαν την 36χρονη Μαρία Σάντος Γκοροστιέτα, την πρώην δήμαρχο της πόλης Τικισέο, που πολλοί αποκαλούσαν «ηρωίδα του Μεξικού». Είχε επιζήσει από δύο απόπειρες δολοφονίας, που της είχαν αφήσει τραύματα από σφαίρες, ενώ στη μία ενέδρα είχε σκοτωθεί ο σύζυγός της. Όμως παρά τις απειλές, δεν σταμάτησε τον ανοιχτό πόλεμο με τα καρτέλ. Απήχθη την περασμένη εβδομάδα, ενώ πήγαινε την κόρη της στο σχολείο και βρέθηκε νεκρή λίγες ημέρες αργότερα, με εμφανή τα σημάδια βασανισμού της.

Η σορός της βρέθηκε το Σάββατο σε έναν αγροτικό δρόμο στην ορεινή περιοχή της Σιναλόα. «Ήταν με μία συμμορία εγκληματιών, αλλά δεν μπορούμε να πούμε αν συμμετείχε στην ανταλλαγή πυρών» είπε ο εισαγγελέας. Πρόσθεσε ότι  «αυτό θα πρέπει να διερευνηθεί». Το 20χρονο μοντέλο αναδείχθηκε Γυναίκα της Σιναλόα σε καλλιστεία που έγιναν τον Φεβρουάριο του 2012.