Καρογιάν: Καταλληλότερος πρόεδρος ο Νίκος Αναστασιάδης

Ψήφο εμπιστοσύνης στον Νίκο Αναστασιάδη έδωσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Διευρυμένης Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του.

Ο κ. Καρογιάν εξήρε τις σχέσεις που έχει αναπτύξει ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ στην Ευρώπη και το πόσο σημαντικό προσόν είναι για ένα Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μίλησε για τη μακρά πολιτική πορεία και εμπειρία του.

«Οι δεσμεύσεις που ανέλαβες με τη συμφωνία μας αποτελούν μία έμπρακτη απόδειξη της ικανότητάς σου να ξαναδιαβάζεις την ιστορία, να αναθεωρείς την πορεία, να χαράζεις μια νέα πορεία, να ανταποκρίνεσαι στις προσδοκίες του κυπριακού λαού» είπε απευθυνόμενος προς τον Νίκο Αναστασιάδη. «Η αντίληψη που υπάρχει στην κοινωνία για τις ηγετικές ικανότητες και τα βασικά πολιτικά χαρακτηριστικά που σε διακρίνουν διευρύνουν τη θετική αξιολόγηση της δικής σου υποψηφιότητας» τόνισε.

Οι προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου, είπε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, είναι οι πιο κρίσιμες μετά την τουρκική εισβολή του 1974. «θα κριθεί κατά πόσον η Κύπρος θα αντιμετωπίσει  συλλογικά και αποτελεσματικά την οικονομική κρίση και τους κινδύνους που την απειλούν ή αν με πολυδιασπασμένες τις πολιτικές δυνάμεις και κατακερματισμένο το εσωτερικό μέτωπο δεν θα κατορθώσει να αποφύγει τα χειρότερα», είπε, για να προσθέσει ότι «το διακύβευμα αυτών των εκλογών δεν είναι η επιλογή ενός Προέδρου» αλλά «η επιλογή ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης και εθνικής σωτηρίας».

Η συνεργασία του ΔΗΚΟ με τον ΔΗΣΥ και τον κοινό υποψήφιο Νίκο Αναστασιάδη αποτελεί για το ΔΗΚΟ τον ακρογωνιαίο λίθο αυτής της συνεργασίας, «γιατί κωδικοποιεί και αναδεικνύει διαχρονικές αρχές και θέσεις και μια διεκδικητική στρατηγική και πολιτική»,κατέληξε ο κ. Καρογιάν.