Καρογιάν: Θα συνεχίσουμε να πολιτευόμαστε χωρίς ανταλλάγματα και δεσμεύσεις

ΔΗΠΑ: Θα συνεχίσουμε να πολιτευόμαστε χωρίς ανταλλάγματα και δεσμεύσεις

Η ΔΗΠΑ δεν θα συμμετέχει στο κυβερνητικό σχήμα, δήλωσε ο Πρόεδρός της Μάριος Καρογιάν, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Η δήλωση Μάριου Καρογιάν, μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Είχα, σήμερα, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,  από τον οποίο ενημερώθηκα για τις προθέσεις του για σχηματισμό Κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής.

Άκουσα με ιδιαίτερη προσοχή τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του Προέδρου.

Όπως έχουμε πει πολλές φορές και θέλω να το επαναλάβω και αυτή τη φορά, εμείς δεν περιμέναμε τούτη την στιγμή για να μιλήσουμε για συναινέσεις.

Θα συνεχίσουμε να πολιτευόμαστε στη βάση της εθνικής συνεννόησης και της κοινωνικής συναίνεσης ΧΩΡΙΣ απαραίτητα να συμμετέχουμε στη διακυβέρνηση, ΧΩΡΙΣ ανταλλάγματα και δεσμεύσεις.

Ενόψει, μάλιστα των σοβαρών κινδύνων και κρίσιμων εθνικών ζητημάτων (κυπριακό, οικονομία, πανδημία, εκποιήσεις κ.α.) που έχουμε να διαχειριστούμε την αμέσως επόμενη μέρα, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ θα συνεχίσει να συμπεριφέρεται με υπευθυνότητα, σύνεση, λογική και υπηρετώντας το μέτρο.

Άλλωστε, απόδειξη των προθέσεών μας για ευρύτερες συναινέσεις ήταν ακριβώς και η πρότασή μας για την προεδρία της Βουλής, στη βάση της οποίας θα δινόταν το μήνυμα προς την κοινωνία ότι μπροστά στα σοβαρότητα προβλήματα, οι πολιτικές δυνάμεις μακριά από άγονες αντιπαραθέσεις και επιζήμιες κομματικές συγκρούσεις, μπορούν να συνεννοηθούν και να αφήσουν πίσω τους πρακτικές και συμπεριφορές που αποδείχθηκαν ατελέσφορες σε ότι αφορά στην επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων του τόπου και την αντιμετώπιση των προκλήσεων των καιρών.

Δυστυχώς χάθηκε μια μοναδική ευκαιρία για να κάνουμε όλοι τις αναγκαίες υπερβάσεις και να διαμορφώσουμε συνθήκες ευρύτατης ενότητας, που θα οδηγούσαν τον τόπο μας με ασφάλεια στην νέα εποχή.

Για εμάς, άμεση προτεραιότητα είναι η συλλογική υλοποίηση ενός ελπιδοφόρου οράματος, που θα επιτρέψει την άμεση δρομολόγηση ενός ολοκληρωμένου και αποτελεσματικού σχεδίου τολμηρών μεταρρυθμίσεων και αναγκαίων τομών που τόση ανάγκη έχει η κοινωνία και η πατρίδα μας.

Αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφέρον.

Αυτό απαιτεί η κοινωνία μας.

Αυτό αναμένουν οι νέοι μας.