Καρογιάν: Θα συνέλθει, επιτέλους, η σημερινή ηγεσία του ΔΗΚΟ;

 Δήλωση του τέως Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος, Βουλευτή κ. Μάριου Καρογιάν

Ο τέως Πρόεδρου του ΔΗΚΟ και Βουλευτής κ. Μάριος Καρογιάν έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου, η ηγεσία του ΔΗΚΟ είναι η μόνη κομματική ηγεσία που απέφυγε να ανταποκριθεί στην προτροπή του Προέδρου της Δημοκρατίας για ενημέρωση από την Γραμματεία του Εθνικού Συμβουλίου και τον Διαπραγματευτή της Ε/κ πλευράς, επί των Ε/κ προτάσεων.

Θεωρούμε εντελώς ανεύθυνη αυτή τη στάση της ηγεσίας του ΔΗΚΟ, η οποία, συν τοις άλλοις, συνιστά και εγκατάλειψη του καθήκοντος να ασκεί ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση των θέσεων της Ε/κ πλευράς στις συνομιλίες.

Με τέτοιες συμπεριφορές, η σημερινή ηγεσία του ΔΗΚΟ μετέτρεψε το Κόμμα μας από κόμμα ευθύνης σε κόμμα διαμαρτυρίας και άρνησης.

Σε αυτές τις τόσο κρίσιμες στιγμές για το κυπριακό πρόβλημα, το ΔΗΚΟ πρέπει τάχιστα να ξαναβρεί το ρόλο του ως Κόμμα ευθύνης και υπεράσπισης και διαφύλαξης του εθνικού συμφέροντος.

Με την άρνηση και την αποχή, τον μηδενισμό και τις ύβρεις και τις λοιδορίες, το ΔΗΚΟ οδηγείται στη πλήρη αναξιοπιστία και ανυποληψία.

Θα συνέλθει, επιτέλους, η σημερινή ηγεσία του ΔΗΚΟ;

Προσωπικά, και πάρα πολλοί συναγωνιστές, ιστορικά και νεότερα στελέχη του ΔΗΚΟ, θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τις προσπάθειες για αποκατάσταση των αρχών και των αξιών του Κόμματός μας και για να ξανακαταστεί το ΔΗΚΟ Κόμμα ευθύνης, σύνεσης και συνέπειας, γέφυρα πολιτικής συνεννόησης και συλλογικής διεκδίκησης και υπεράσπισης των εθνικών δικαίων και των συμφερόντων του τόπου και του λαού μας. Για να καταστεί ξανά το ΔΗΚΟ αξιόπιστη πολιτική δύναμη και πρωταγωνιστής στην πολιτική ζωή και τους εθνικούς και κοινωνικούς αγώνες του τόπου»