Καρογιάν: Είναι η ώρα να μιλήσει ο Λαός

Αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του καθήκοντος στο Δημοτικό Σχολείο Δασουπόλεως στον Στρόβολο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης κ. Μάριος Καρογιάν, επεσήμανε: «Oι σημερινές βουλευτικές εκλογές διεξάγονται σε μια όντως ιδιόμορφη και πολύ δύσκολη συγκυρία. Πολλαπλά είναι τα προβλήματα, πολλαπλή είναι η κρίση που μαστίζει την πατρίδα και την κοινωνία.

Είναι η ώρα που ο λαός θα μιλήσει, είναι η ώρα που ο λαός θα διαμορφώσει την πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση. Είναι η ώρα που με τη συμμετοχή του -κι όχι με την αποχή του- μπορεί να διαμορφώσει τις συνθήκες για να αναγεννηθεί η ελπίδα, για να δημιουργηθεί και να αναγεννηθεί το όραμα.

Αυτό είναι που χρειάζεται η κοινωνία, η Πατρίδα κυρίως σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Πάνω από όλα είναι αυτό που χρειάζονται οι πολίτες και η νέα γενιά.

Ο θυμός, η οργή, οι αβεβαιότητες που υπάρχουν στους πολίτες δεν πρέπει και δεν μπορεί να διαμορφώσει συνθήκες για μη συμμετοχή σε αυτή την διαδικασία.

Είναι με τη δική του έμπρακτη συμμετοχή που ο λαός θα στείλει τα δικά του μηνύματα, που θα δώσει τις παραμέτρους για την παραπέρα πορεία.

Η Κύπρος αξίζει, η κοινωνία αξίζει. Στο κάτω-κάτω η πατρίδα δεν είναι κληρονόμημα του οποιουδήποτε από εμάς, εμείς είμαστε περαστικοί, όμως έχουμε υποχρέωση -περαστικοί όντως όπως είμαστε- να τιμήσουμε τις παραδόσεις και τις ρίζες μας, να διαμορφώσουμε όμως και τις συνθήκες για να μπορέσει αυτός ο τόπος να συνεχίσει να υπάρχει.

Το οφείλουμε και στους πατεράδες μας, στους παππούδες μας αλλά πάνω από όλα το οφείλουμε στα παιδιά και εγγόνια μας.

Το μήνυμα μου είναι μήνυμα αισιόδοξο παρόλη την κρισιμότητα των καιρών και των δυσκολιών.

Λαοί που πιστεύουν στον εαυτό τους και πιστεύουν σε αυτά που πρέπει να γίνουν, είναι λαοί που κερδίζουν. Και ο δικός μας λαός έχει πείσει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι έμαθε να ξεπερνά τα δύσκολα, έμαθε να δίνει τις μάχες του.

Είμαι σίγουρος ότι και αυτή τη φορά, όλοι μαζί μέσα σε πλαίσια ενότητας, συναινέσεων, συνθέσεων, εθνικών συνεννοήσεων να βάλουμε μπροστά το όραμα για την Κύπρο του μέλλοντος. Της Κύπρου που πραγματικά αξίζει σε αυτούς τους πολίτες.

Εύχομαι καλή ψήφο σε όλους και ο Θεός να βοηθήσει την πατρίδα μας».