Καρογιάν: Δεν ακολουθούμε φέουδα, είμαστε δίπλα στον απλό άνθρωπο

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν οι έξι υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές

Με επιτυχία και στην παρουσία πλήθους στελεχών και υποστηρικτών, πραγματοποιήθηκε ψες στο ξενοδοχείο «Ποσειδώνια» στη Λεμεσό, η επαρχιακή συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Παράταξης. Πολίτες όλων των ηλικιών και κυρίως νέοι άνθρωποι, παρευρέθηκαν και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες και να συνομιλήσουν με τον Πρόεδρο του Κόμματος Μάριο Καρογιάν.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Καρογιάν υπογράμμισε ανάμεσα σε άλλα πως, στην νέα αυτή προσπάθεια, δεν υπάρχει «ο ένας», γίνεται συλλογική δουλειά, δεν επικρατούν φέουδα και οικογενειοκρατία και πως η Δημοκρατική Παράταξη απευθύνεται σε πολίτες από όλους τους ιδεολογικούς χώρους και πως δεν περισσεύει κανείς. Τα προβλήματα του κόσμου είναι πολλά, σημείωσε, επιβάλλεται να είμαστε δίπλα στον απλό άνθρωπο και με τις προτάσεις και τις θέσεις μας να συμβάλουμε στην απάμβλυνση τους και εκεί όπου είναι δυνατό, στην επίλυση τους.

Ο κ. Καρογιάν τόνισε επίσης ότι οι αντίπαλοι μας δεν είναι τα υπόλοιπα κόμματα αλλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν η κοινωνία και ο τόπος μας. Δεν είναι μέσω των αχρείαστων και ανούσιων αντιπαραθέσεων και των φραστικών αντεγκλήσεων που θα κερδηθεί το στοίχημα των μεταρρυθμίσεων και των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, αλλά μέσω ενός νηφάλιου διαλόγου και των ευρύτερων συνθέσεων και συναινέσεων.

Χρέος και υποχρέωση μας, είναι να καταστήσουμε τη νέα γενιά συμμέτοχο και συνδιαμορφωτή του σήμερα και του αύριο της Κύπρου. Μαζί με τους νέους, να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για μια νέα εποχή που θα ενισχύει το εσωτερικό μέτωπο, έτσι που να αντιμετωπιστεί η Τουρκική επεκτατικότητα, θα αναστηλωθούν οι θεσμοί και θα υπάρξει ένα νέο ισορροπημένο οικονομικό μοντέλο που θα διασφαλίζει την αειφόρο ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν οι έξι υποψήφιοι της Δημοκρατικής Παράταξης, οι οποίοι θα απαρτίζουν ένα πολυσυλλεκτικό και ισχυρό ψηφοδέλτιο ενόψει των Ευρωεκλογών Μαΐου. Το ψηφοδέλτιο μας, είπε, θα εμπνέει ελπίδα για το Ευρωπαϊκό μέλλον της Πατρίδας μας.