Κανονικά η συζήτηση στη Βουλή – Ποιός ζήτησε αναβολή

Αβέρωφ Νεοφύτου:Δεν καταφέραμε να βρούμε την απαραίτητη τρίτη επιλογή. Θεωρώ πως μία αναβολή της συνεδρίασης θα μπορούσε να δώσει την ευκαιρία για εξεύρεση λύσης που θα έδινε τέλος στους μεγάλους κινδύνους. Αιτούμαστε αναβολή έστω και για αύριο της συζήτησης

Σταύρος Ευαγόρου:Η κρισιμότητα των στιγμών επιβάλλει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν είναι η ώρα της αντιπαράθεσης, είναι επαρκής ο χρόνος για να συζητηθεί το νομοσχέδιο και επιθυμούμε να γίνει η συζήτηση.

 Γιώργος Βαρνάβας :Μας έχει προβληματίσει η πρόταση όλες αυτές τις τελευταίες ημέρες, δημιούργησε αναστάτωση στον κόσμο. Να δώσουμε στο τέλος της ημέρας απάντηση στο λαό . Οσο αναβάλλεται η συζήτηση, διαιωνίζονται τα προβλήματα. Να συζητηθεί.

 Μάριος Κάρογιαν: Δόθηκαν κάποιες ημέρες αναβολής και επιτέλους πρέπει να υπάρξουν σαφείς τοποθετήσεις, δεν χωρούν αβεβαιότητες τώρα, γίνεται μεγάλη διεργασία και σήμερα και αύριο. Τώρα όλοι καλούμαστε να τοποθετηθούμε μπροστά στην ιστορία αυτού του τόπου.

Δημήτρης Συλλούρης: Εργάστηκα στην προσέγγιση ότι χρειαζόμαστε άλλη επιλογή, έγιναν βελτιώσεις και ελπίζω να φέρουν αποτέλεσμα. Όμως δυστυχώς δεν έχουμε αυτήν τελική άλλη απάντηση στο πρόβλημά μας. Πιστεύω ότι μία ημέρα περισσότερο δεν θα βοηθήσει να βρούμε μία άλλη λύση.

Γιωργος Περδικης: Η αναβολή έδωσε την ευκαιρία και στις ευρωπαικές δυνάμεις να αντιληφθούν το μέγεθος του λάθους τους. Δεν είμαι σίγουρος ότι ακόμη μία μέρα θα βοηθήσει τη διαδικασία ωρίμανσης, οποιαδήποτε περαιτέρω αναβολή θα ήταν χρήσιμη μόνο αν υπήρχε ομοθυμία. Καλώ να προχωρήσουμε δυναμικά στο επόμενο βήμα.