Καναδάς: Κέρδισε 60 εκατ. και χρειάστηκε 10 μήνες σκέψης για να αποφασίσει να τα πάρει..

Η αλλαγή που θα έφερναν στη ζωή του τα 60 εκατομμύρια δολλάρια που κέρδισε στο λόττο, ήταν τεράστια, γι αυτό και ένας  Βιετναμέζος πρόσφυγας στον Καναδά χρειάστηκε δέκα μήνες “ψυχολογικής προετοιμασίας” για να διεκδικήσει τα κέρδη του από το λότο καθώς όπως δηλώνει δεν ήταν έτοιμος για όσα θα του συνέβαιναν.

“Άρχισα να σκέφτομαι τι θα μπορούσε να κάνει αυτό το ποσό στην οικογένειά μου”, είπε ο Μπον Τρουόνγκ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Έντμοντον της Αλμπέρτας. “Αντιλήφθηκα ότι θα άλλαζαν πολλά πράγματα και ήθελα να βεβαιωθώ ότι θα ήμασταν έτοιμοι”, εξήγησε.

Δέκα μήνες από την ημέρα που έπαιξε τους νικηφόρους αριθμούς –τους ίδιους που επέλεγε εδώ και χρόνια– αποφάσισε τελικά να παραλάβει τα κέρδη του. “Είμαστε έτοιμοι!” είπε ο 55χρονος κηπουρός στην εταιρεία που οργανώνει το παιχνίδι.

Με τα χρήματα αυτά ο Τρουόνγκ σκοπεύει να αποπληρώσει την υποθήκη του, όλους τους άλλους λογαριασμούς και μετά να κάνει διακοπές, προτού να επιστρέψει και πάλι στη δουλειά του.

Ο Μπον Τρουόνγκ έφτασε στον Καναδά πριν από 36 χρόνια μαζί με την οικογένειά του. “Ήρθαν εδώ χωρίς να έχουν τίποτα, μετά τον πόλεμο του Βιετνάμ, και ρίχτηκαν στη δουλειά”, είπε η ανιψιά του, Μίνα Τρουόνγκ. “Τριάντα χρόνια μετά, έλαβαν την αμοιβή τους και χαίρομαι για αυτούς”, πρόσθεσε.

Ο Τρουόνγκ δεν έχει ακόμη αποκαλύψει στα μικρά παιδιά του πόσα χρήματα κέρδισε, επειδή θέλει να τους εμφυσήσει την αξία της εργασίας. “Ίσως να τους το πω, σε δέκα-είκοσι χρόνια”, είπε γελώντας.

Check Also

Αλλάζει ριζικά o παγκόσμιος χάρτης της άντλησης πετρελαίου (Photo)

O παγκόσμιος χάρτης του πετρελαίου φαίνεται πως αλλάζει ριζικά, λόγω της ενεργειακής μετάβασης και της …

Ζαχάροβα κατά Ευρώπης: Οι νέες κυρώσεις από τους «27» θα πλήξουν την παγκόσμια οικονομία

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κατήγγειλε ότι οι νέες κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση …