Κανένα στοιχείο στα αρχεία του υπουργείου Οικονομικών για τη συνάντηση Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου στο Νταβός με τραπεζίτες το 2011

Το παρασκήνιο της συνάντησης Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου στο Νταβός με επικεφαλής διεθνών τραπεζικών ιδρυμάτων τον Ιανουάριο του 2011, παραμένει σκοτεινό…

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απάντησε με έγγραφό του στη Βουλή, ότι τα αρχεία του υπουργείου δεν υπάρχουν στοιχεία για το τι συζήτησαν ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο τότε υπουργός Οικονομικών με τους διοικητές των τραπεζών HSBC και UBS. Δεν υπάρχουν πουθενά πρακτικά συναντήσεων, απολογιστικές εκθέσεις και κάθε άλλο σχετιζόμενο έγγραφο, που να αφορά, τόσο στο περιεχόμενο των συναντήσεων όσο και σε στοιχεία για τη διαλεύκανση της “λίστας Λαγκάρντ”.

Την ερώτηση είχε υποβάλει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή  Κωνσταντοπούλου. Ζητούσε να γνωστοποιηθούν όσα έγγραφα υπήρχαν για τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Συνόδου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Οι κύριοι  Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, είχαν συναντήσει τον επικεφαλής της Ελβετικής Τράπεζας «ΗSBC», αφού είχε έρθει στην κατοχή του κ. Παπακωνσταντίνου, μέσω διπλωματικού σάκου, η «λίστα Λαγκάρντ», με τα ονόματα μεγαλοκαταθετών στην ίδια τράπεζα.