Καμμένος: Η Ελλάδα είναι εδώ, δίπλα στην Κύπρο

Η Ελλάδα είναι εδώ, δίπλα στην Κύπρο, η Ελλάδα δεν είδε ποτέ πια την Κύπρο μακριά, είπε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ. Πάνος Καμμένος, σημειώνοντας ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι την τελική ελευθερία της Κύπρου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη στρατιωτική παρέλαση, ο κ. Καμμένος, ο οποίος εκπροσώπησε την Ελληνική Κυβέρνηση στους εορτασμούς με την ευκαιρία της 1ης Οκτωβρίου, είπε ότι «για ακόμα μια χρονιά είχα την ιδιαίτερη τιμή να στέκομαι στα δεξιά του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας γιορτάζοντας μαζί την ανεξαρτησία της Κύπρου. Γιορτάζοντας την επέτειο της ελευθερίας της Κύπρου, αλλά θα γιορτάσουμε πραγματικά όταν η Κύπρος θα ελευθερωθεί, όλη η Κύπρος, ενωμένη, μέχρι τον Απόστολο Ανδρέα.

Η Ελλάδα είναι εδώ, δίπλα στην Κύπρο, η Ελλάδα δεν είδε ποτέ πια την Κύπρο μακριά και θέλω να τονίσω ότι χάρη στις σκληρές θυσίες του Κυπριακού Ελληνισμού και του ελληνικού λαού, οι δυο μας χώρες πλέον δεν είναι χώρες κρίσης, αλλά χώρες σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Η σκληρή δουλειά που έχουν κάνει οι ένοπλες δυνάμεις της Κύπρου και της Ελλάδας, η Εθνική Φρουρά και το ΓΕΕΦ, τα δύο Υπουργεία και οι Κυβερνήσεις έχουν οδηγήσει σε διμερείς, τριμερείς συμφωνίες που αναδεικνύουν την Ελλάδα και την Κύπρο ως πόλους σταθερότητας, και με κέντρο τις δυο μας χώρες ξετυλίγεται πλέον το νέο ενεργειακό κέντρο της Μεσογείου.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι την τελική ελευθερία της Κύπρου, αλλά πλέον ο Κυπριακός Ελληνισμός πρέπει να αισθάνεται και ασφαλής με ένα μόνο προαπαιτούμενο: την ενότητα και την ομοψυχία όλου του λαού».