Καμμένος: δεν πρόκειται να αφήσουμε αναπάντητη καμία πρόκληση

Τη δέσμευση ότι οι μισθολογικές αδικίες σε βάρος των στελεχών των Ένοπλων Δυνάμεων θα αποκατασταθούν στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τους δανειστές και την έξοδο της χώρας από τη μνημονιακή εποχή εξέφρασε εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες στην Ελληνική Δύναμη Κοσσυφοπεδίου στην Πρίστινα.

Ο Καμμένος αντάλλαξε ευχές με τους Έλληνες στρατιωτικούς εν όψει του Πάσχα και τόνισε πώς με την πολιτική που ασκείται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει σταματήσει η μείωση του προϋπολογισμού, ενώ η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, η οποία αποτιμάται στα 34 δισεκατομμύρια ευρώ, έχει αρχίσει ήδη να αποδίδει. Αποφέρει καρπούς και η διάθεση παλιού μη επιχειρησιακού αλλά ενεργού υλικού, όπως παλιά πυρομαχικά.

«Μόνο τις τελευταίες μέρες, μετά από πρόταση του ΣΑΓΕ και έγκριση της Βουλής και του ΚΥΣΕΑ, έχουμε υπογράψει συμφωνίες της τάξης περίπου των 80.000.000 ευρώ. Αυτά τα χρήματα διατίθενται για τη δημιουργία υποδομών που θα ενισχύσουν το προσωπικό. Ήδη, τον περασμένο χρόνο δημιουργήθηκαν 101 σπίτια για αξιωματικούς και υπαξιωματικούς και ελπίζω φέτος να ξεπεράσουμε τα 420 σπίτια», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και εξέφρασε την ελπίδα από τον επόμενο χρόνο να παραδίδονται 1.000 σπίτια ετησίως.

Από την Πρίστινα, ο Πάνος Καμμένος έστειλε και μήνυμα στην Τουρκία τονίζοντας πώς «δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε και δεν πρόκειται να αφήσουμε αναπάντητη καμία πρόκληση. Είναι απόλυτα σαφές ότι θα εφαρμοστούν οι εθνικοί σχεδιασμοί αν οποιοσδήποτε προσπαθήσει να προσβάλει την εθνική κυριαρχία ή την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδος μας». Μίλησε για ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και για «γεωπολιτική αναβάθμιση» της Ελλάδας, ενώ τόνισε πώς η χώρα μας αποτελεί πλέον σταθεροποιητικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή.